Tijdens de laatste editie van de Proeftuin genoten de bezoekers van verfijnde gerechtjes, bereid door Boxtelse horecaondernemers en van het kindervermaak.
Tijdens de laatste editie van de Proeftuin genoten de bezoekers van verfijnde gerechtjes, bereid door Boxtelse horecaondernemers en van het kindervermaak. Foto: Hans van Doorn, 2023.

Proeftuin

zondag 14 april 2024 14:00 tot 19:00

Lionsclub Boxtel Belles Amies houdt zondag 14 april de dertiende editie van het culinaire evenement Proeftuin. Op het grasveld naast de creatieve vakschool SintLucas aan de Burgakker zijn tussen 14.00 en 19.00 uur allerlei hapjes en drankjes te proeven. De opbrengst van de smakelijke middag gaat naar stichting Woongewoon. 

Tijdens de aankomende editie kunnen Boxtelaren kennismaken met lekkernijen van Brasserie Cis en restaurant De Rechter uit Boxtel en De Koekenbakker uit Lennisheuvel. ,,Ieder maakt vijf kleine, gevarieerde hapjes”, legt Yvonne van As uit, zij is voorzitter van de Proeftuin-commissie. ,,Ik heb de menukaarten al gezien en kan verzekeren dat het smullen wordt.” 

Naast het culinaire gedeelte besteedt Belles Amies ook aandacht aan activiteiten voor kinderen. ,,De ommuurde tuin van SintLucas leent zich hier perfect voor”, aldus Van As. Terwijl ouders bijkletsen en genieten van de versnaperingen, is er voor de jongste jeugd vermaak. Zij kunnen nagels lakken, sleutelhangers en snoepkettingen maken en er is silent disco en een ranjabar. Oudere kinderen kunnen deelnemen aan diverse sportieve en muzikale activiteiten. 

MUZIEK

Leden van The Rodeo Dancers uit Gemonde geven een demonstratie linedancen en Marcia Treffers van Moevz Sport & Dans verzorgt twee dansoptredens. De Boxtelse coverband Stoke sluit de dag met livemuziek af.

Het goede doel waar Belles Amies zicht dit jaar voor inzet is stichting Woongewoon. Dit is een kleinschalige woongemeenschap van zeven jongvolwassenen met een verstandelijke beperking. Zij wonen in de voormalige pastorie van de Heilig Hartkerk aan de Baroniestraat. Het vergaarde bedrag komt ten goede aan de aanleg van de achtertuin.

De entree voor de Proeftuin bedraagt drie euro, kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang. Meer informatie is te vinden via www.instagram.com/boxtelbellesamies.

Locatie