Jeugd schiet uit de startblokken tijdens de kidsrun in 2023, een onderdeel van de FAC Paasloop.
Jeugd schiet uit de startblokken tijdens de kidsrun in 2023, een onderdeel van de FAC Paasloop. Foto: Hans Verberk.

FAC Paasloop

maandag 1 april 2024 10:00

Nu het voorjaar voorzichtig aan de poort rammelt, kijken hardlopers vooruit naar de FAC Paasloop van de Boxtelse atletiekvereniging Marvel. Die is op maandag 1 april, tweede paasdag, er is dus nog tijd om te trainen.

De FAC Paasloop beleeft zijn 46e editie en voert zoals gebruikelijk door het buitengebied van Boxtel. Er zijn straks drie parcoursen: een van tien kilometer voor de meer gevorderde (wedstrijd) deelnemers, een van 5,5 kilometer dat zeer geschikt is voor recreanten en een kinderroute van duizend meter. De langste afstand steekt de fraaie Hooibrug over.

WARMING-UP

De kidsrun, bedoeld voor jeugd tot en met twaalf jaar, start om 10.00 uur op de atletiekbaan aan de Voetboog. De recreanten- en wedstrijdloop beginnen daar ook, om 10.30 uur. Vooraf is er een gezamenlijke warming-up.

Inschrijven kan tot en met 27 maart via www.avmarvel.nl. Op de dag zelf is aanmelden niet mogelijk.

De editie van vorig jaar werd gewonnen door Olaf van den Bergh, atleet van Prins Hendrik uit Vught. Hij was drie minuten sneller dan veelvuldig winnaar Koos Verweij van DAK Drunen. Bij de vrouwen gooide de organiserende vereniging Marvel hoge ogen. In de categorie vrouwen onder de veertig waren de eerste en tweede plaats voor Kim van de Sande en Tami de Lange. Susanne Jacobs en Evelien Rikken, eveneens van Marvel, eindigden als tweede en derde bij de vrouwen van boven de veertig.

p Jeugd schiet uit de startblokken tijdens de kidsrun in 2023. Foto: Hans Verberk.

Locatie