De nieuwe blaaskapel Böhmisch Brass Boxtel tijdens haar debuutoptreden in gemeenschapshuis Orion te Lennisheuvel.
De nieuwe blaaskapel Böhmisch Brass Boxtel tijdens haar debuutoptreden in gemeenschapshuis Orion te Lennisheuvel. Foto: Peter de Koning.

Tsjechische blaasmuziek

woensdag 31 mei 2023 19:30

Twee nieuwe blaaskapellen met Boxtelse muzikanten vullen woensdag 31 mei het programma in de spiegeltent bij kasteel Stapelen met Tsjechische volksmuziek. Böhmisch Brass Boxtel maakte begin april zijn debuut en Št’ástní Muzikanti houdt een try-out tijdens Boxtels Dorpsfeest. 

Böhmisch Brass Boxtel start om 19.30 uur. Het orkest van negen bevriende muzikanten met passie voor blaasmuziek uit de landstreken Bohemen en Moravië staat onder leiding van trompettist Johan van de Loo. De blaaskapel bestaat nu een jaar en werd opgericht na een bezoek aan het festival Winter Woodstock Der Blasmusik in Oostenrijk. Om 21.00 uur neemt Št’ástní Muzikanti (Tsjechisch voor Vrolijke Muzikanten) het stokje over onder leiding van trompettist Henri van Breugel.

Locatie