Tijdens Limuscene Live speelt de elektrische gitaar een belangrijke rol.
Tijdens Limuscene Live speelt de elektrische gitaar een belangrijke rol. Foto: Gerard Schalkx, 2019.

Limuscene Live

zondag 28 mei 2023 13:30 t/m 23:00

De kiosk in Liempde trilt eerste pinksterdag, zondag 28 mei, op zijn grondvesten. Het gratis toegankelijke popfestival Limuscene Live speelt zich die dag vanaf 13.30 uur af in het Concordiapark, rondom de muziekkoepel.

Het festival dat tot 23.00 uur duurt, biedt een podium aan bands uit de regio en mikt dan op acts die een binding hebben met Het Groene Woud, de streek die in de stedendriedriehoek Eindhoven – Den Bosch – Tilburg ligt.

Bands als Wax Giant uit Best en Big Lake Tiny uit Eindhoven zijn van de partij. Ook vanBakkus, met leden uit Boxtel en Liempde, is erbij, dit keer met een paar muzikale vrienden. Verder treedt de Amerikaanse singer/songwriter Paul Childers op en zingt Metallikoor. Dit is, zoals de naam al aangeeft, een koor. Een mannenensemble in dit geval. Maar niet met klassieke bronzen stemmen. Het gezelschap van twintig zangers brengt stevige rock- en metalnummers, onder andere Run to the hills van Iron Maiden en Highway to Hell van AC/DC.

TECKELS

Op Limuscene Live komen uiteenlopende genres aan bod. Rock, metal, grunge, funk, blues, americana en wat dies meer zij. Kinderen kunnen zich laten schminken, een ritje maken in de zweefmolen of bekijken hoe een clown teckels draait van ballonnen.

De complete programmering van Limuscene Live is terug te vinden op de website van het festival: www.limuscene.nl.