Bosanemoon.
Bosanemoon. Foto: Marco Renes.

Voorjaarswandeling Groot Duijfhuis in Liempde

zondag 26 maart 2023 10:00

Voorjaarsbloeiers rond het Groot Duijfhuis in Liempde

Iedere laatste zondag van de maand, van maart t/m oktober, is het Groot Duijfhuis in Liempde geopend voor publiek. Dat betekent dat de vrijwilligers van Brabants Landschap op zondag 26 maart de deuren weer openen! In samenwerking met Gastvrij Liempde wordt deze keer een mooie voorjaarswandeling door het Dommeldal georganiseerd. 

Bosanemonen en speenkruid

Om 10.00 uur start de wandeling onder leiding van een deskundige gids. Vanaf het startpunt bij het Groot Duijfhuis (Hoevedreef 2 in Liempde) neemt hij de wandelaars mee naar de mooiste plekjes met onder andere prachtige witte bosanemonen en het gele speenkruid. Deze voorjaarsflora verschijnen als eerste lentebodes in de bossen en bermen rond het Groot Duijfhuis. Ze profiteren van de prille lentezon die tot de bodem rijkt nu de bomen en struiken nog kaal zijn.

Praktische informatie 

Deelnemers kunnen zich aanmelden voor de wandeling door een e-mail te sturen naar info@sppill.nl. Deelname kost € 5,- p.p. Dit is alleen contant en gepast te betalen voor aanvang van de wandeling. Een consumptiebon van Bezoekerscentrum D’n Liempdsen Herd is hier bij inbegrepen.

Het Groot Duijfhuis is op zondag 26 maart geopend van 10.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis. Brabants Landschap heeft hier een infopunt ingericht om van daar uit de natuur in het Dommeldal te verkennen. Er is informatie te vinden over de flora en fauna en over de vorige bewoners van de boerderij. Voor kinderen is het Duivenpad uitgestippeld.

Locatie