Groep 7 van basisschool Sint-Lambertus werd aan het werk gezet.
Groep 7 van basisschool Sint-Lambertus werd aan het werk gezet. Foto: eigen collectie.

Schoolkinderen Gemonde in de weer met dikke dauwpieren

Natuur & milieu

Groep zeven van de Gemondse basisschool Sint-Lambertus wroette op Boomfeestdag, 20 maart, met de handen in de grond. Op het perceel aan de Gemondse Beemd waar stichting De Noteneters een voedselbos aanlegt, zaaiden negentien leerlingen kruiden en bloemen, plantten boompjes en zetten dikke dauwpieren uit.

De leerlingen durfden gerust in de bak met regenwormen te grabbelen en de glibberige dieren op de grond te leggen. Daar zochten de pieren een veilig heenkomen en dat was precies de bedoeling. Met hun gegraaf houden ze de bodem luchtig.

De kinderen werden stevig aan het werk gezet, want de spade moest in de grond om een struweelhaag verder aan te kunnen leggen. Ze pootten boom- en struiksoorten als wilde appel, wilde peer, bottelrozen, gele en rode kornoelje en krentenboompjes.

Leerkracht Elles Raaijmakers hielp een handje mee, net als wethouder Sam Goossens van Sint-Michielsgestel. Het perceel ligt namelijk net in die gemeente, letterlijk op een steenworp van Boxtel. Goossens kreeg een spade in de hand gedrukt en groef met de kinderen een ruim gat voor een linde. De leerlingen gaven de linde direct een naam: de 2024-groep 7-Sint-Lambertusboom.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

De tiende editie van de Open Boxtelse Quizronde staat zaterdag 15 juni op het programma.
Tweede lustrum voor populaire Open Boxtelse Quizronde Cultuur 37 minuten geleden
Logo
Afbeelding
In de hemel Column 1 uur geleden
Logo
Timur en Thomas (links met de twee oranje mutsen op) verkochten bubble tea op de Boxtelse vrijmarkt. Mirzan en Serwan maakten reclame met een megafoon. Siem Strijbosch (rechts) speelde voor klant.
What's Up, Bubble-Boys? Cultuur 18 uur geleden
Poelifinario-winnares Elke Vierveijzer woont sinds enkele jaren in Liempde en kon vorig jaar niet ontbreken tijdens Live in Liempde.
Live in Liempde komt met alternatief voor wie geen kaartje heeft voor hoofdprogramma Cultuur 19 uur geleden
Logo
Al vroeg op de avond stroomde de Markt vol. Zij wilden namelijk niets missen van internetsensatie Boer Harm en zanger Wesly Bronkhorst. Koningsnacht was daarmee een mooie aftrap voor Oranje Festival Boxtel.
De kop is eraf voor Oranje Festival: geslaagde koningsnacht in Boxtel Cultuur 21 uur geleden
In Liempde zijn jongeren bezig met de organisatie van een obstakelrun voor kinderen met hun ouders. Bij De Langspier was in 2018 ook een dergelijk evenement, voor jeugd én voor volwassenen.
O'Liempdse Spelen voor en door lokale jongeren Jeugd 22 uur geleden
Afbeelding
Met De Keistampers wandelen door de Kampina Sport gisteren
Hans van der Schoot overhandigt het eerste exemplaar van het jaarboek 2021 samen met een boeket bloemen aan Thea Tilburgs.
Heemkunde Gemonde brengt weer jaarboek uit Verenigingen gisteren