De tiende editie van de Open Boxtelse Quizronde staat zaterdag 15 juni op het programma.
De tiende editie van de Open Boxtelse Quizronde staat zaterdag 15 juni op het programma. Foto: Peter de Koning, 2023.

Tweede lustrum voor populaire Open Boxtelse Quizronde

Cultuur

Marc de Laat en Kiske de Leest van The Brain organiseren zaterdag 15 juni voor de tiende keer hun kroegentocht met vragenspel: de Open Boxtelse Quizronde

Het concept is simpel. Teams van vier personen spelen vier verschillende rondes in een van de zeven deelnemende cafés op en rond de Markt. Na iedere ronde wisselen zij van locatie. 

De quiz is een combinatie van opmerkelijke en humoristische beeld- en geluidsfragmenten. Er passeren veel verschillende categorieën de revue, waaronder film, sport, muziek en tv. Er zijn ook vragen over onder andere natuur, geschiedenis, aardrijkskunde en eten en drinken.

De Open Boxtelse Quizronde trekt ook deelnemers die niet uit Boxtel komen. De van oorsprong Schijndelse formatie Victory Boogiewoogie bijvoorbeeld; die won de laatste drie edities en behoort tot de topfavorieten, net als Tegeltjeswijsheid uit Eindhoven. Een mogelijke uitdager is Verrek het is kaas, die nog nooit won, maar altijd in de top drie staat. Om ook lokale deelnemers uit te dagen, is er tevens een prijs voor het beste Boxtelse team.

Deelnemende cafés zijn Bar Becoloth, café De Kerk, café De Mèrt, Le Temps Perdu, Hart van Boxtel, Kin Khao en Wine & More. De eerste vraag wordt 15 juni om 13.30 uur gesteld. Meedoen kost 40 euro per team. Inschrijven kan via de website www.obqr.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Rens van den Elsen

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Redacteur: rens.vandenelsen@brabantscentrum.nl

Heren 1 van hockeyclub MEP heeft  vandaag het kampioenschap behaald in de eerste klasse.
Hockeymannen MEP zijn kampioen Sport 6 uur geleden
Logo
Vlnr: een afbeelding van de gouden Romeinse munt die tijdens de bouw van de wijk Munsel werd opgegraven. Ook de Boxtelse reus Jas de Keistamper is nu in graffiti te bewonderen Net als kunstschilder Jan Kruijssen.
Indrukwekkende graffitikunst bij MuBo MuBo 10 jaar 9 uur geleden
Logo
Spiegeltent Bon Salon staat er al! Vrijdag begon de opbouw in park Stapelen, zaterdag waren de vijftien vrijwilligers nog druk in de weer.
Spiegeltent staat er al: 'Alles is af, we zitten aan de koffie' Cultuur 12 uur geleden
Logo
Theatermaker Eric van Overbeek en zijn partner Wendy Riemslag staan voor het eerst samen op het podium in de zelf geschreven voorstelling 'Echte liefde valt niet te waarommen'.
Droom Eric en Wendy komt uit met eigen theaterstuk Cultuur 14 uur geleden
Taekwondo-school Dekker in actie tijdens ITF-evenement in Barneveld, waar 120 taekwondoka's aan meededen. De Boxtelse sayhun Ad Dekker (tweede van rechts) verzorgde spartrainingen.
Taekwondoka's doen ervaring op in Barneveld Sport 15 uur geleden
Logo
Afbeelding
Twenty-one! Column 16 uur geleden
Logo
Het kleinschalige popfestival Boer zoekt Band beleefde vorig jaar haar laatste editie vanwege het sluiten van café D'n Boer aan de Corpus. Komend weekend debuteert de opvolger ervan op de Markt: Boxtel on Stage.
Boxtel on Stage debuteert: 'We brengen reuring naar de Markt' Cultuur 11 mei, 17:00
Logo
Michel Geelen in zijn eigen studio Schültenbrau, waar hij uren kan pielen met zijn muziek.
'Muzikant? Nee, ik ben een muzikaal knutselaar' Cultuur 11 mei, 16:00