Stan van den Aker kon nog twee kaarsjes aansteken van de toch wel prijzige kandelaar die hij en zijn vrienden bestelden.
Stan van den Aker kon nog twee kaarsjes aansteken van de toch wel prijzige kandelaar die hij en zijn vrienden bestelden. Foto: eigen collectie.

Stan en vrienden bestellen kandelaar van 180 euro op Boxtels terras

Algemeen

Een ludieke bestelling op het terras van café Le Temps Perdu aan de Markt in Boxtel. Stan van den Aker en zijn vrienden bestelden via QR-code op de online drankenkaart de ‘kandelaar’. ,,Vanwege de prijs van 180 euro, dachten we dat het stond voor iets heel bijzonders en we verwachtten een spektakel, maar het werd dus een echte kandelaar!”, lacht Stan.

De 19-jarige Stan en zijn maten vierden op Bevrijdingsdag feest in Eindhoven. Hun cluppie PSV werd kampioen. Terug uit de Lichtstad pakten zij nog een afzakkertje bij Le Temps Perdu. Met hun smartphone scanden ze de QR-code voor de drankenkaart. Tussen de keuzes stond ook de ‘kandelaar’. Stan: ,,Voor een prijs van 180 euro: dat moest wel iets bijzonders zijn, dachten we. We verwachtten een grote schaal met hapjes, drankjes, vuurwerk, alles erop en eraan...”

CAFÉ TE KOOP

Maar het werd dus een onvervalste vijfarmige kaarsenhouder... Was het een ludieke actie van eigenaren Claire Wijnstok en Dave van der Meijden? Immers, het sfeervolle café en zijn inboedel staan te koop. ,,Het had zomaar een grapje van ons kunnen zijn”, lacht Claire. ,,Maar nee, dit is per ongeluk ontstaan. We hebben er wel hartelijk om gelachen!”

De uitbaters organiseren van tijd tot tijd voor groepen het zogeheten ‘Moorddiner’, een levensecht Cluedo waarbij de deelnemers samen tafelen. Claire: ,,De gasten kunnen dan ook dingen bestellen die met het spel te maken hebben. Zoals de kandelaar.”

NIEUWSGIERIG

Op de een of andere manier was het object ook op de online drankenkaart beland. Gasten kunnen direct afrekenen. Stan en zijn vrienden hadden dus al betaald. ,,We waren echt nieuwsgierig naar wat het was...” De serveerder zag de bestelling binnenkomen op het computerscherm en speelde het spelletje mee: zowaar werd er nog een echte kandelaar opgedoken... Stan: ,,Twee stompjes konden we aansteken. We waren in eerste instantie natuurlijk niet blij. Maar we hebben ons geld gewoon teruggekregen, hoor.”

Stan en zijn vrienden vonden de situatie uiteindelijk hilarisch. ,,Of we nog terugkeren naar Le Temps Perdu? Ja joh, we gaan hier meestal naartoe. Maar de volgende keer bestellen we géén kandelaar!”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Pål Jansen

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Adjunct-hoofdredacteur pol.jansen@brabantscentrum.nl

In de laatste twee weken van augustus wordt in Liempde gecollecteerd voor De Zonnebloem.
Zonnebloemloterij: verkoop huis aan huis in Liempde Algemeen 51 minuten geleden
Afbeelding
Senioren praten over sociale netwerken en zorgzame buurt Bouwen en wonen 2 uur geleden
Logo
Liefhebbers van rock & roll muziek, kwamen zaterdagavond aan hun trekken in de tent in het Concordiapark in Liempde. Daar traden The Explosion Rockets op. De band bracht hits van Elvis, Jerry Lee Lewis, Chuck Berry en vele anderen.
Explosion Rockets zorgen voor swingende start Rock en Rollend Liempde Cultuur 19 uur geleden
De jeugdleden van TS Dekker gingen afgelopen week op voor hun halfjaarlijkse kubexamens.
Leden TS Dekker niveau hoger na kubexamens Sport 22 uur geleden
De jeugdspelers van team JO9-1 van RKSV Boxtel zijn kampioen geworden in de hoofdklasse.
Jeugdkampioenen RKSV Boxtel spelen nog tegen Engelse ploeg Sport 23 uur geleden
Een blik op Lseven. De nieuwe beachclub in park Molenwijk opent woensdag 2 februari
Netwerkavond voor ondernemers bij Lseven Zakelijk gisteren
Logo
Afbeelding
Schaakmat Jeugd 19 mei, 09:00
Rinie Plantema (links) en Cis Vissers, voormalig ambassadeur van stichting KiKa, in de dwarsdeelschuur vol spullen voor de verkoop tijdens een eerdere editie van de garagesale.
Garagesale in Esch levert 1.200 euro op voor KiKa Algemeen 19 mei, 07:30