Bureaustoelwielen.
Bureaustoelwielen. Foto: eigen collectie.

Wat zijn bureaustoelwielen?

Zakelijk

In wezen worden bureaustoelwielen aan de onderkant van elke stoelpoot gemonteerd en waarmee de stoel gemakkelijk kan worden verplaatst in een leefruimte. De basisonderdelen van elk wiel zijn de bevestiging, de steel en wieltjes voor stoel. Afhankelijk van het type wiel en het beoogde gebruik kunnen er extra onderdelen zijn.

Wat te overwegen bij het shoppen van de juiste bureaustoel wiel

Het ontwerp en de constructie van de wielen zijn afhankelijk van de volgende factoren:

Hoe de stoel zal worden gebruikt,

De gewicht capaciteit van de stoel,

Over welk type vloer de stoel zal rollen.

Deze verschillende overwegingen bepalen welke wielmaat, materiaal en loopvlak het meest geschikt zijn voor u en uw behoeften.

Kleinere wielen worden tijdens het gebruik zwaarder belast en rollen moeilijker. Grotere wielen zijn beter voor frequent gebruik en om over hoogpolig tapijt te rijden. Goedkoop gemaakte wielen verdelen het gewicht niet zo goed, waardoor ze slijten en het vaak begeven. Ten slotte kan het verkeerde loopvlak schade toebrengen aan uw vloeren.

Wielmaten

De meeste bureaustoelen worden standaard geleverd met 2” tot 2,5” wielen. Hoewel dit zeker een adequate maat is, zijn er enkele voordelen aan het gebruik van grotere wielen en de keuze voor ten minste een 3” wiel. Je kunt je voorstellen dat grotere wielen minder weerstand bieden bij het rollen en gemakkelijker obstakels kunnen overwinnen, waaronder hoogpolig tapijt. Grotere wielen zijn duurzamer en veelzijdiger, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over het vervangen van je bureau wielen. Viltjes stoelen zijn ook handig om te gebruiken bij bureaustoelen.

Dubbele wielen vs. Enkele wielen

Dubbele wielen zijn misschien wel de meest gebruikte wielen in bureaustoelen. Het dubbele wiel ontwerp zorgt voor een breder oppervlak dat het gewicht beter verdeeld, wat de levensduur van de wielen verlengt en schade aan de vloer voorkomt. Dubbele zwenkwielen zijn ook uniek omdat ze zowel kunnen rollen als zwenken, waardoor het gemakkelijk is om snel van richting te veranderen en een betere algemene stabiliteit te verkrijgen.

Enkele wielen zijn doorgaans sterker dan dubbele wielen, simpelweg omdat ze een stevigere constructie hebben met minder bewegende delen die het kunnen begeven. Om deze redenen worden ze meestal gebruikt in meer industriële toepassingen, terwijl dubbele wielen optimaal zijn voor gebruik in kantoormeubilair.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Tricolores gaan de nacompetitie in Algemeen 14 minuten geleden
Afbeelding
Boxtelaar wil zevende maal alpenreus bedwingen voor stichting ALS Sport 1 uur geleden
Afbeelding
Terugblik op 150 jaar bestaan van Duits Lijntje Cultuur 2 uur geleden
Afbeelding
Aldi doet deuren een paar dagen dicht Zakelijk 18 uur geleden
Afbeelding
Passen en meten op Duinendaal voor outfit Cultuur 20 uur geleden
Afbeelding
Voertuigenzegening op Markt Boxtel Cultuur 21 uur geleden
Logo
Afbeelding
Boxtel en Wittlich vinden elkaar in Bon Salon Cultuur 22 uur geleden
Logo
Afbeelding
Fotoreportage: Limuscene Live Cultuur 23 uur geleden