Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het team Kwis 't won de Gemondse Quiz en schonk zijn geldprijs aan het oudercomité van de Sint-Lambertusschool.
Het team Kwis 't won de Gemondse Quiz en schonk zijn geldprijs aan het oudercomité van de Sint-Lambertusschool. Foto: Ad Kuppens.

Hoofdprijs Gemondse Quiz naar oudercomité Lambertusschool

Verenigingen

Team Kwis ‘t heeft de Gemondse Quiz gewonnen. De hoofdprijs, een bedrag van driehonderd euro, gaat naar het oudercomité van de Sint-Lambertusschool. Zaterdagavond werden in zaal Kloosterzicht de uitkomsten getoond van de vragen en opdrachten waarmee een week eerder tal van Gemondenaren aan de slag gingen. 

Naast het prijzengeld namen de teamleden van Kwis ‘t de wisseltrofee in ontvangst. Op de tweede plaats eindigde team De Dwergen dat zijn prijzengeld (tweehonderd euro) aan de plaatselijke kerststallenroute schenkt. De derde prijs, goed voor honderd euro, verdeelden de quizzers van Per Consumptie Wijzer onder de jubilerende jeugdcarnavalsvereniging De Mullukzuipertjes en het nieuwe dorpshuis De Stek.

Elk team dat een hoofdstuk won kreeg een waardebon waarmee een portie bitterballen besteld kon worden. Bij vier hoofdstukken waren meerdere teams gelijk geëindigd, van elk team moest een vertegenwoordiger naar het podium komen om een vraag te beantwoorden. Wie de vraag goed beantwoordde of er het dichtst bij zat, won de snacks. Bij het onderdeel Apenknoop knopen moesten de twee winnaars op het podium een knoop ontwarren.

KIJKDOZEN

Een mooie opdracht was het vervaardigen van een kijkdoos met daarin vijf Gemondse elementen. Deze opdracht werd gewonnen door de buurtschap Hoog Gemonde.

Tijdens de pauzes werden actiefoto’s getoond van de quizteams en kwamen alle kijkdozen in beeld. Logo’s van de sponsors wisselden de beelden af. Tegen elven riep presentatrice Rian van der Schoot de drie beste teams naar voren geroepen en werd bekend wie de quiz won.

Henk van Weert

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Redacteur Brabants Centrum

Logo
Afbeelding
'Hopelijk blijft wat pudding op behang plakken' Jeugd 28 minuten geleden
Afbeelding
'Is dit nou later?' terug in De Serenade Cultuur 2 uur geleden
Afbeelding
Two of Us brengt ode aan The Kinks Cultuur 2 uur geleden
Logo
Afbeelding
Lokale lasten inwoners stijgen met enkele tientjes Gemeente Boxtel 18 uur geleden
Logo
Afbeelding
'Liefst gisteren al schop in de grond' Economie 19 uur geleden
Afbeelding
Koopzondag met mode Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Gerrie Smits: Naakt! Cultuur gisteren
Afbeelding
Dorpsfeest zoekt jong talent voor optredens in spiegeltent Cultuur 29 sep., 09:00