Het team Kwis 't won de Gemondse Quiz en schonk zijn geldprijs aan het oudercomité van de Sint-Lambertusschool.
Het team Kwis 't won de Gemondse Quiz en schonk zijn geldprijs aan het oudercomité van de Sint-Lambertusschool. Foto: Ad Kuppens.

Hoofdprijs Gemondse Quiz naar oudercomité Lambertusschool

Verenigingen

Team Kwis ‘t heeft de Gemondse Quiz gewonnen. De hoofdprijs, een bedrag van driehonderd euro, gaat naar het oudercomité van de Sint-Lambertusschool. Zaterdagavond werden in zaal Kloosterzicht de uitkomsten getoond van de vragen en opdrachten waarmee een week eerder tal van Gemondenaren aan de slag gingen. 

Naast het prijzengeld namen de teamleden van Kwis ‘t de wisseltrofee in ontvangst. Op de tweede plaats eindigde team De Dwergen dat zijn prijzengeld (tweehonderd euro) aan de plaatselijke kerststallenroute schenkt. De derde prijs, goed voor honderd euro, verdeelden de quizzers van Per Consumptie Wijzer onder de jubilerende jeugdcarnavalsvereniging De Mullukzuipertjes en het nieuwe dorpshuis De Stek.

Elk team dat een hoofdstuk won kreeg een waardebon waarmee een portie bitterballen besteld kon worden. Bij vier hoofdstukken waren meerdere teams gelijk geëindigd, van elk team moest een vertegenwoordiger naar het podium komen om een vraag te beantwoorden. Wie de vraag goed beantwoordde of er het dichtst bij zat, won de snacks. Bij het onderdeel Apenknoop knopen moesten de twee winnaars op het podium een knoop ontwarren.

KIJKDOZEN

Een mooie opdracht was het vervaardigen van een kijkdoos met daarin vijf Gemondse elementen. Deze opdracht werd gewonnen door de buurtschap Hoog Gemonde.

Tijdens de pauzes werden actiefoto’s getoond van de quizteams en kwamen alle kijkdozen in beeld. Logo’s van de sponsors wisselden de beelden af. Tegen elven riep presentatrice Rian van der Schoot de drie beste teams naar voren geroepen en werd bekend wie de quiz won.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Boxtelaar wil zevende maal alpenreus bedwingen voor stichting ALS Sport 34 minuten geleden
Afbeelding
Terugblik op 150 jaar bestaan van Duits Lijntje Cultuur 1 uur geleden
Afbeelding
Aldi doet deuren een paar dagen dicht Zakelijk 17 uur geleden
Afbeelding
Passen en meten op Duinendaal voor outfit Cultuur 19 uur geleden
Afbeelding
Voertuigenzegening op Markt Boxtel Cultuur 20 uur geleden
Logo
Afbeelding
Boxtel en Wittlich vinden elkaar in Bon Salon Cultuur 20 uur geleden
Logo
Afbeelding
Fotoreportage: Limuscene Live Cultuur 22 uur geleden
Afbeelding
Hardlopen Column 23 uur geleden