Het team Kwis 't won de Gemondse Quiz en schonk zijn geldprijs aan het oudercomité van de Sint-Lambertusschool.
Het team Kwis 't won de Gemondse Quiz en schonk zijn geldprijs aan het oudercomité van de Sint-Lambertusschool. Foto: Ad Kuppens.

Hoofdprijs Gemondse Quiz naar oudercomité Lambertusschool

Verenigingen

Team Kwis ‘t heeft de Gemondse Quiz gewonnen. De hoofdprijs, een bedrag van driehonderd euro, gaat naar het oudercomité van de Sint-Lambertusschool. Zaterdagavond werden in zaal Kloosterzicht de uitkomsten getoond van de vragen en opdrachten waarmee een week eerder tal van Gemondenaren aan de slag gingen. 

Naast het prijzengeld namen de teamleden van Kwis ‘t de wisseltrofee in ontvangst. Op de tweede plaats eindigde team De Dwergen dat zijn prijzengeld (tweehonderd euro) aan de plaatselijke kerststallenroute schenkt. De derde prijs, goed voor honderd euro, verdeelden de quizzers van Per Consumptie Wijzer onder de jubilerende jeugdcarnavalsvereniging De Mullukzuipertjes en het nieuwe dorpshuis De Stek.

Elk team dat een hoofdstuk won kreeg een waardebon waarmee een portie bitterballen besteld kon worden. Bij vier hoofdstukken waren meerdere teams gelijk geëindigd, van elk team moest een vertegenwoordiger naar het podium komen om een vraag te beantwoorden. Wie de vraag goed beantwoordde of er het dichtst bij zat, won de snacks. Bij het onderdeel Apenknoop knopen moesten de twee winnaars op het podium een knoop ontwarren.

KIJKDOZEN

Een mooie opdracht was het vervaardigen van een kijkdoos met daarin vijf Gemondse elementen. Deze opdracht werd gewonnen door de buurtschap Hoog Gemonde.

Tijdens de pauzes werden actiefoto’s getoond van de quizteams en kwamen alle kijkdozen in beeld. Logo’s van de sponsors wisselden de beelden af. Tegen elven riep presentatrice Rian van der Schoot de drie beste teams naar voren geroepen en werd bekend wie de quiz won.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Internationale wedstrijden voor RKSV Boxtel Sport 6 uur geleden
Logo
Afbeelding
'Geen VLK? Dan ook geen toename treinen' Bouwen en wonen 8 uur geleden
Afbeelding
ProRail is bezig dassenburcht onder spoor Esch uit te graven Algemeen 9 uur geleden
Logo
Afbeelding
Mart en Daisy tonen hun duurzame woning op tv Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
Tommy van Doorn brengt composities vol expressie Cultuur 12 uur geleden
Logo
Afbeelding
Miet van Diessen blaast honderd kaarsjes uit Human Interest 12 uur geleden
Logo
Afbeelding
What's Up, halfvastenvierders? Jeugd en jongeren 14 uur geleden
Afbeelding
Johannes Vermeer speelt met het licht Cultuur 24 mrt., 16:29