RKSV Boxtel-speler Gino Mauriks rent achter de bal aan, zijn achtervolger lijkt aan de noodrem te willen trekken.
RKSV Boxtel-speler Gino Mauriks rent achter de bal aan, zijn achtervolger lijkt aan de noodrem te willen trekken. Foto: Hans Verberk.

Discutabele goal nekt RKSV Boxtel

Sport

De thuiswedstrijd die RKSV Boxtel zondag tegen het Eindhovense Tivoli speelde, was niet om over naar huis te schrijven. Het niveau aan beide zijden was niet best. De elftallen creëerden amper kansen. De bezoekers trokken door een discutabele goal uiteindelijk aan het langste eind.

Valentijn Waals, speler van de thuisploeg, kon niet starten. Gino Mauriks nam zijn plek verdienstelijk in. Tot de rust zag het publiek een gezapige wedstrijs met als enige wapenfeiten schoten van Mauriks en Lars van Hamond.

In het begin van de tweede helft veerde het Boxtelse publiek even op. Na een voorzet van Van Hamond belandde de bal bij Guus van Raamsdonk. Hij scoorde echter niet, maar schoot de bal recht op de keeper. Tivoli liet zich ook niet geheel onbetuigd. De opgetrommelde doelman Marcel van den Besselaar bracht redding. Van den Besselaar keept al sinds jaar en dag in de lagere elftallen van RKSV Boxtel en staat indien nodig nog steeds zijn mannetje in de hoofdmacht.

Na ruim een uur dachten vriend en vijand dat de thuisploeg de score zou openen. Na een steekpass op Haike van Heesch omspeelde de aanvaller de doelman, maar Sander de Waal van Tivoli haalde zijn inzet van de lijn. 

BUITENSPEL

In het laatste kwartier begon de wedstrijd eindelijk echt te leven. Alleen niet in positieve zin voor de Munselploeg. De tegenstander maakte namelijk na 81 minuten een discutabel doelpunt. De grensrechter van de gastheren had gevlagd voor buitenspel, maar daar ging de scheidsrechter niet in mee. Volgens alles wat Boxtels was, eiste de arbiter overigens gedurende de wedstrijd regelmatig de aandacht op met onnodige randgebeurtenissen. 

RKSV Boxtel gaf de moed niet op en bleef met de lange bal op de gelijkmaker jagen, maar die viel niet. Tivoli nam de punten mee naar Eindhoven. Na het laatste fluitsignaal droop de teleurstelling ervan af bij sommige Boxtelse spelers.

Zondag 26 maart volgen er nieuwe kansen voor de roodwitten. Dan voetballen ze uit in Eindhoven, tegen Pusphaira. De aftrap daar is om 14.30 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Deze oude Porsche blinkt zo dat de wolken erin weerspiegelen.
Toertocht Lions: 2.500 euro voor Seniorenvervoer Verenigingen 12 uur geleden
Logo
Foutparkeren: het mag niet, maar in het verleden werd daar wat minder streng op gehandhaafd. Daar komt verandering in.
Parkeren op de stoep, een boete aan de broek Gemeente Boxtel 14 uur geleden
Logo
Tijn van den Berg heeft flink getraind voor de sportieve uitdaging die hij aangaat.
Tijn legt triatlon af om geld te vergaren voor lange zeereis Sport 15 uur geleden
De roodborst laat zich zondag 28 april hoogstwaarschijnlijk ook zien.
Vroeg uit de veren om vogels te spotten Natuur & milieu 18 uur geleden
Marktkramen verspreid over het centrum van Boxtel brachten zondag honderden bezoekers op de been. De Oranjebraderie maakte na enkele jaren afwezigheid een succesvolle rentree.
Oranjefeesten zetten Boxtel in vuur en vlam Cultuur 21 uur geleden
Still uit 'Tomboy' waarmee het seizoen van FilmPodiumBoxtel wordt afgesloten.
FilmPodiumBoxtel sluit af met Tomboy Cultuur 22 uur geleden
Blik op de Stationsstraat gezien vanaf de kant van de Zwaanse Brug. Voor het deel tot aan het voormalige Rabobankgebouw ligt er een definitief ontwerp. De gemeente wil ook de kruising met de Molenstraat en de Prins Hendrikstraat aanpakken, daarvoor ligt er louter nog een schets.
Laatste ontwerp Stationsstraat binnenkort te zien Bouwen en wonen 23 uur geleden
Logo
Het Bell-orkest, een gelegenheidsformatie met leden van alle muziekverenigingen in de gemeente Boxtel, repeteerde zondag voor het eerst.
Bell-orkest maakt zich op voor jubilerende fanfares Cultuur 23 apr, 18:00