Afbeelding
Foto: Henk van Weert.

Gemeentenieuws plaatsen in de krant

Opinie

Door Martin van Tillaart

Onderstaande is een gedeelte van het online bericht van de gemeente van 24 januari:

‘Wellicht heb je inmiddels gelezen in Brabants Centrum dat DeMooiBoxtelKrant voortaan enkel online op woensdag verschijnt. Wij zijn van dit besluit niet vooraf op de hoogte gebracht en hebben dit, net als de bezorgers en lezers via de sociale media moeten vernemen. Met het verdwijnen van de gratis huis-aan-huiskrant MooiBoxtel verdwijnt de mogelijkheid voor gemeente Boxtel om gemeentelijke publicaties op te nemen in een gratis huis-aan-huiskrant.’

Daar ben ik het niet mee eens, omdat ik bij wat zoeken op internet tot de conclusie kom dat elke gemeente na de invoering van de Wet elektronische publicaties sinds 1 juli 2021 wettelijk verplicht is om deze publicaties in een gemeenteblad te plaatsen. 

Dus gemeente, ga in overleg met een van deze bladen in Boxtel die ook online te lezen zijn, gezien dit wettelijk verplicht is, zodat iedereen die dit wil op de hoogte blijft van de gemeentelijke publicaties.

Ik moet bij deze ook vermelden dat deze wel te zien zijn op de site van de gemeente www.boxtel.nl/nieuws.

Martin van Tillaart

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar

Vrije Tribune

We plaatsen graag meningen en suggesties van lezers (maximaal 350 woorden) in onze lezersrubriek Vrije Tribune. Deze kunnen gestuurd worden naar bc@brabantscentrum.nl. De inhoud valt onder verantwoordelijkheid van de schrijver, de redactie neemt hierin nooit een standpunt in. Vermelding van naam is verplicht. De redactie bepaalt de titel. Zij kan inzendingen ook weigeren, bijvoorbeeld in geval van discriminatie of reclame. Dit is altijd maatwerk en wordt aan de inzender toegelicht.

Logo
Afbeelding
'Zonder geld geen gemeenten en geen taken zonder knaken' Politiek 7 uur geleden
Logo
Patricia de Moet toont een pakketje bloemzaden.
Patricia de Moet uit Esch beheert voedselbank voor bijen Natuur & milieu 11 uur geleden
Logo
De gemeente Boxtel besloot vorig jaar dat de plannen voor nieuwbouwwijk Reigerskant konden worden aangepast. Zo komt er ruimte voor 32 sociale huurwoningen.
Duidelijkheid over grondprijzen voor corporaties Bouwen en wonen 13 uur geleden
Onderste rij vlnr: Beau van Dun (groep 5), Pepijn Bax (groep 3), Cato Bouwen (groep 3). Bovenste rij vlnr: Bente van Heesch (groep 8), Raff Verhoeven (groep 5), kunstenares Cindy de Graaff, Mart Verhappen (groep 8)
Sint-Petrusschool maakt kunst met een boodschap MuBo 10 jaar 13 uur geleden
Afbeelding
Veel rook bij brand landbouwloods Hal 112 14 uur geleden
Opgravingen op Hoogkeiteren Esch, 1960. Archeologische werkzaamheden op het terrein van de familie Van der Meijden, thans Haarenseweg 30.
Romeinen in Esch: lezing en wandeling MuBo 10 jaar 14 uur geleden
Logo
Van boven is goed te zien hoe groot het terrein van varkensslachterij Vion is geworden. De nieuwe bedrijfshal is rechts te zien op de foto.
'Salamitactiek van Vion en de gemeente Boxtel' Bouwen en wonen 16 apr, 17:15
Logo
De Essche Stroom bij Esch. Het laatste deel van de rivier wordt aangepakt in fases. Zo wordt de stuw ter hoogte van de Kollenberg verplaatst naar een stuk stroomopwaarts.
Esch even zonder ommetje via stuw Natuur & milieu 16 apr, 14:59