Wie kent dit jubilerende echtpaar van weleer?
Wie kent dit jubilerende echtpaar van weleer? Foto: Piet van Oers, archief Brabants Centrum | Beeldbank Boxtel.

Speuren naar ‘oud goud’

Human Interest

UPDATE 23 feb, 11.30 - In de zoektocht naar namen van gouden en diamanten bruidsparen die dertig tot vijftig jaar geleden in de krant stonden, deze week bovenstaand portret. Wie kent het koppel en kan erover verhalen? E-mail reacties naar bc@brabantscentrum.nl.

De beeldbank van Heemkunde Boxtel digitaliseert het analoge fotoarchief van Brabants Centrum. Christ van Eekelen scant alle fotoafdrukken en voorziet ze indien mogelijk van een korte toelichting. In 2022 ging een reeks portretten door zijn handen van echtparen die een huwelijksjubileum vierden. In veel gevallen ontbreken echter gegevens. Daarom deze zoektocht. 

POLDERWERKER

Op de kleine foto, die twee weken geleden week werd gepubliceerd, kwamen aanvankelijk geen reacties binnen. Heden kwam er alsnog duidelijkheid. Wiet van Gaalen- van de Langenberg uit Lith, opgegroeid in de Boxtelse Ridder van Cuijkstraat, meldt dat het haar opa en oma zijn: Jan van Drunen (78) en Wilhelmina van der Heijden (72). ,,Mooi om de foto tegen te komen in het BC. Een leuke bijkomstigheid: zelf was ik vorige maand ook vijftig jaar getrouwd”, schrijft Wiet. 

Jan werd geboren in Liempde, zijn vrouw in Best. De twee trouwden in 1920 en vestigden zich aan de Eindhovenseweg in Boxtel. Later woonde het stel aan de Fellenoord, de Van Hugenpothstraat en in een duplexwoning aan de Dufourstraat. Jan werkte als nachtwaker, klompenmaker en krantenbezorger. Maar het langst werkte hij in de Noordoostpolder waar hij meehielp aan de landwinning. 

Op 30 januari 1970 vierde het echtpaar Van Drunen zijn gouden huwelijksjubileum, samen met de drie kinderen, zes kleinkinderen en andere familieleden. Jan overleed in december 1974, zijn vrouw negen jaar later, in juni 1983. 

Jan van Drunen (78) en Wilhelmina van der Heijden (72) uit Boxtel waren op 30 januari 1970 vijftig jaar getrouwd.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Henk van Weert

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar henk.van.weert@brabantscentrum.nl

Logo
Afbeelding
'Zonder geld geen gemeenten en geen taken zonder knaken' Politiek 7 uur geleden
Logo
Patricia de Moet toont een pakketje bloemzaden.
Patricia de Moet uit Esch beheert voedselbank voor bijen Natuur & milieu 12 uur geleden
Logo
De gemeente Boxtel besloot vorig jaar dat de plannen voor nieuwbouwwijk Reigerskant konden worden aangepast. Zo komt er ruimte voor 32 sociale huurwoningen.
Duidelijkheid over grondprijzen voor corporaties Bouwen en wonen 14 uur geleden
Onderste rij vlnr: Beau van Dun (groep 5), Pepijn Bax (groep 3), Cato Bouwen (groep 3). Bovenste rij vlnr: Bente van Heesch (groep 8), Raff Verhoeven (groep 5), kunstenares Cindy de Graaff, Mart Verhappen (groep 8)
Sint-Petrusschool maakt kunst met een boodschap MuBo 10 jaar 14 uur geleden
Afbeelding
Veel rook bij brand landbouwloods Hal 112 14 uur geleden
Opgravingen op Hoogkeiteren Esch, 1960. Archeologische werkzaamheden op het terrein van de familie Van der Meijden, thans Haarenseweg 30.
Romeinen in Esch: lezing en wandeling MuBo 10 jaar 15 uur geleden
Logo
Van boven is goed te zien hoe groot het terrein van varkensslachterij Vion is geworden. De nieuwe bedrijfshal is rechts te zien op de foto.
'Salamitactiek van Vion en de gemeente Boxtel' Bouwen en wonen 16 apr, 17:15
Logo
De Essche Stroom bij Esch. Het laatste deel van de rivier wordt aangepakt in fases. Zo wordt de stuw ter hoogte van de Kollenberg verplaatst naar een stuk stroomopwaarts.
Esch even zonder ommetje via stuw Natuur & milieu 16 apr, 14:59