RKSV Boxtel-speler David Iwuchukwu (met rood shirt) duikt naast een tegenstander op. Hij maakte de vierde treffer in de wedstrijd.
RKSV Boxtel-speler David Iwuchukwu (met rood shirt) duikt naast een tegenstander op. Hij maakte de vierde treffer in de wedstrijd. Foto: Hans Verberk.

RKSV Boxtel degradeert ondanks winst

Algemeen

RKSV Boxtel degradeert naar de vijfde klasse. Het elftal liet zich zondag nog wel even van zijn sterke kant zien. Het versloeg in eigen huis Woenselse Boys met 5-0. Voorafgaand aan de wedstrijd nam de selectie afscheid van keeper Raymon Strik. 

De doelman heeft maar liefst 350 wedstrijden in het eerste elftal van roodwitten gekeept en hangt, in ieder geval wat het vaandelteam betreft, de handschoenen aan de wilgen. Striks vrouw kreeg een fraai boeket bloemen, de goalie zelf ontving een ingelijst keepersjersey met het getal 350.

Vervolgens ging de doelman onder de lat staan, er moest immers ook nog gevoetbald worden. Zijn team startte energiek. Luis Miguel Ferreira Queridinha kreeg al snel een goede kans, maar werkte de bal van dichtbij over de goal.

Na twintig minuten kwam de thuisploeg wel voor te staan. Mitchell Vogels schoot, weliswaar via een tegenstander, de bal binnen.

Meteen na de aftrap een curieus moment: Woensel-doelman Jansen ving een bal die via een verdediger van Woensel bij hem terechtkwam. Waarschijnlijk was het geen bewuste terugspeelbal, maar scheidsrechter Onink zag dit anders.

SPEL GESTAAKT

De bezoekers maakten hier opmerkingen over, waarna de arbiter het spel even staakte. Na de hervatting kregen de Boxtelaren een vrije trap, waaruit ze scoorden. David Iwuchukwu legde de bal op Lars van Hamond, die hem tegen de touwen joeg. 

Na een half uur werd het zelfs 3-0. Owen Kemps snelde naar de achterlijn en bereikte Jelle Breuer met een voorzet. Breuer poeierde de bal via de onderkant van de lat binnen.

De bezoekers namen voor rust nog tweemaal het doel van Strik onder vuur, de schoten misten echter precisie.

RKSV Boxtel liet in de tweede helft de teugels wat vieren. Woensel leek het wel gezegend te vinden.  Abdelatif Azammad, Haike van Heesch, Gerben van Boxtel en Valentijn Waals betraden als invallers het veld en brachten nieuwe geestdrift. Twee doelpunten maakten de gastheren nog in het tweede bedrijf. Iwuchukwu kopte een voorzet van Guus van Raamsdonk binnen. De aangever van de vierde treffer scoorde de vijfde.

Keeper Strik kreeg een publiekswissel, zijn vervanger Jaap Arts kwam niet in de problemen. RKSV Boxtel sluit maandag 29 mei de competitie af tegen WEC uit Wijbosch. De aftrap is om 14.30 uur. De ploeg staat nu dertiende en kan nog twaalfde worden. In district Zuid I, klasse 4G betekent dat degradatie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Jan Hermens

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Redacteur: jan.hermens@brabantscentrum.nl

Logo
Boxtel wil bomen vooral behouden. Maar als dan toch gekapt moet worden, mag het allemaal wel wat eenvoudiger.
Boxtel boomt over bomen: welk exemplaar is waardevol? Natuur & milieu 2 uur geleden
Logo
In dit gebied zien oud-Boxtelaar Henk Vervoorn en wethouder Wim van der Zanden kans voor 134 huizen. Maar dan moeten ze samen wel overeenstemming bereiken over de centen...
Stevige onderhandeling over project van 134 woningen bij Peters Hoek Bouwen en wonen 3 uur geleden
Jeugd van de Sint-Petrusschool presenteerde eerder in deze krant de kunstwerken voor de expositie in MuBo.
Spoken word tijdens expositie MuBo viert Jong Talent MuBo 10 jaar 5 uur geleden
Vijf jeugdleden van Judoclub Liempde vielen zondag in de prijzen tijdens een regiotoernooi in Schijndel.
Liempse judoka's vallen in de prijzen Sport 7 uur geleden
Harm van de Laar is bezig aan aan lange serie. hij maakt meer dan honderd caramboles achter elkaar.
Biljarters 't Ivoor naar finale Nederlands kampioenschap Sport 7 uur geleden
Logo
Tiny van Schijndel tijdens zijn periode als vrijwillige chauffeur voor de WensAmbulance Brabant in 2015.
Esschenaar Tiny van Schijndel (66) overleden: dauwtrappen was zijn 'Nationale Feestdag' Human Interest 8 uur geleden
Blaaskapel Št’astní Muzikanti.
Blaasmuziek in alle soorten en maten Boxtels Dorpsfeest 9 uur geleden
Logo
Autoscooters bezorgen kinderen én ouders volop plezier. Drie dagen boden ze jong en oud vermaak en vertier in Esch. De dorpskermis eindigde zondag.
Esch geniet van 'kleintje kermis' Cultuur 10 uur geleden