Jan van der Sande (links) en Leroy van Gestel (rechts) trainen volgend seizoen LSV 1. Voorzitter Frans van der Struijk (midden) is blij met de nieuwe oefenmeesters.
Jan van der Sande (links) en Leroy van Gestel (rechts) trainen volgend seizoen LSV 1. Voorzitter Frans van der Struijk (midden) is blij met de nieuwe oefenmeesters. Foto: eigen collectie.

‘Jonge hond’ en ervaren rot gaan LSV 1 trainen

Algemeen

Het bestuur van voetbalvereniging LSV heeft een nieuw trainersduo vastgelegd voor komend seizoen, met de intentie om langer samen te werken. Binnen de club uit Lennisheuvel wordt gebouwd aan een eerste elftal met voetballers die nu al deel uitmaken van de selectie en nieuwe spelers.

De mannen die de hoofdmacht van LSV gaan aansturen, zijn Leroy van Gestel (30) en Jan van der Sande (60). Van Gestel is afkomstig uit Tilburg. Hij is assistent-trainer geweest bij VIOS, interim-trainer bij Broekhoven en heeft het tweede elftal van White Boys getraind. Voorzitter Frans van der Struijk: ,,Leroy is erg ambitieus en heeft ons als bestuur in de kennismakingsgesprekken kunnen overtuigen van zijn voetbalvisie.”

Het leek het bestuur goed om naast een jonge hond een meer geroutineerde oefenmeester aan te stellen. Dat is Van der Sande. Hij is voor velen binnen LSV een oude bekende. Hij trainde het eerste elftal van LSV al eens eerder en was ook de beoogde man voor het huidige seizoen.

Het eerste van LSV komt nu uit in de reserve vierde klasse. De vereniging gebruikt dit seizoen als een overbruggingsperiode, een jaargang om in alle rust aan een nieuw vaandelteam te kunnen bouwen. Dat proces is in volle gang.

Van der Struijk: ,,Er zijn al diverse gesprekken geweest met potentiële nieuwe spelers en sommigen hebben al nader kennis gemaakt met LSV.”

OPTIMISME

Dat gebeurde onder meer tijdens het indoortoernooi dat de club zaterdag 7 januari hield, voorafgaand aan haar nieuwjaarsreceptie. In de toespraak die de voorzitter toen hield klonk optimisme en enthousiasme door. ,,Volgend seizoen doen we weer mee in de A-competitie, dat is echt onze bedoeling. Daar draagt de aanstelling van de trainers zeker aan bij.”

Er is zich in Lennisheuvel ook een vrouwenteam aan het vormen. Van der Struijk: ,,De dames kunnen nog wat uitbreiding gebruiken. Er is al een vast groepje aan het trainen, dat mag gerust groeien.”

De voorzitter maakt duidelijk dat de Lennisheuvelse voetbalvereniging niet stilzit. ,,We zijn volop in beweging en kijken vol goede moed richting het volgende seizoen.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Afbeelding
Waggelrevue in Comsche Hoeve: tweemaal uitverkocht huis Algemeen 5 uur geleden
Logo
Afbeelding
Leerlingen Molenwijkschool maken dichtbundel over geloven (foto's) Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Prima prestaties handboogschutters L'Union Boxtel Sport 8 uur geleden
Afbeelding
ODC bezorgt Nieuwkuijk bijna zijn eerste nederlaag Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Essche Boys verzuimt in eigen huis te winnen Sport 9 uur geleden
Afbeelding
RKSV Boxtel verliest in slotminuut Algemeen 11 uur geleden
Logo
Afbeelding
Bloederige grappen Ploegers blijken schot in de roos (foto's) Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Reis Achterhoek betaalt zich niet uit voor Ducks Sport 11 uur geleden