Tim van Esch heeft zijn trilogie voltooid. De Tom Toermalijn-serie telt drie boeken, het verhaal is afgerond.
Tim van Esch heeft zijn trilogie voltooid. De Tom Toermalijn-serie telt drie boeken, het verhaal is afgerond. Foto: Tonny van Esch.

Tim van Esch presenteert laatste boek in trilogie

Algemeen

‘Tom Toermalijn en de macht van de Kroon’, dat is de titel van het laatste boek uit de fantasieserie die de Boxtelse Tim van Esch (20) heeft geschreven. Woensdag presenteert hij zijn derde werk, waarmee hij een trilogie afsluit. 

Van Esch was twaalf toen hij besloot om een boek te gaan schrijven. Hij begon fanatiek aan de contouren van ‘Tom Toermalijn en het Arda zwaard’, en schreef door toen hij naar de middelbare school ging. Toch duurde het nog tot begin 2019 voor hij het grootse verhaal over een jonge held die het in een fantasiewereld vol vreemde wezens opneemt tegen het kwaad, in eigen beheer uitbracht. 

Daarna ging het schrijven hem een stuk sneller af, want in april 2021 leverde hij het vervolg af: ‘Tom Toermalijn en de Agriaanse tovenaar’. Zo’n anderhalf jaar later is de trilogie compleet. Na ruim een half miljoen woorden in drie boeken, komt er nu een einde aan de avonturen van Van Esch’ fictieve personage Tom Toermalijn. De jonge auteur sluit het verhaal naar eigen zeggen op een passende wijze af, met een lach en een traan. 

GOED EN KWAAD

Het verhaal gaat verder na de dramatische gebeurtenissen uit het tweede boek en bereidt de hoofdfiguur voor op de laatste eindstrijd tegen het ultieme kwaad. ,,Dit deel is nog spannender en aangrijpender dan zijn twee voorgangers en confronteert Tom met vragen over goed en kwaad. Kan Tom uitgroeien tot de held die de wereld nodig heeft?”, legt de jonge Boxtelse schrijver uit.  

Overigens is het boek volledig door Boxtelse handen gemaakt. Want niet alleen de auteur komt er vandaan, ook uitgever Theseus’ Ship Publishers vond er zijn oorsprong, net zoals grafisch ontwerper Daisy Renders, die voor de omslag en het ontwerp tekende. ,,Dit is dus weer een echte Boxtelse uitgave”, aldus Van Esch.

Boek nummer drie van Van Esch is vanaf woensdag 23 november verkrijgbaar en kost 17,50 euro. Het is, net zoals de twee voorgangers, te bestellen via www.tomtoermalijn.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Wethouders Mariëlle van Alphen en Désiré van Laarhoven onthullen een informatiepaneel.
Wandelen langs 12 historische plekken in Boxtel Historie 17 uur geleden
Boxtelaar Ralph Dikmans signeerde onlangs als een van de deelnemende striptekenaars het hommageboek aan Eric Schreurs (Joop Klepzeiker).
Dikmans in hommage aan tekenaar Joop Klepzeiker Cultuur 19 uur geleden
Logo
De gemeente Boxtel is de nieuwe huurder van de Stationsstraat 47, waar tot voor kort Feestwinkel XXL was gehuisvest.
86 Oekraïners in voormalig pand van Theelen Gemeente Boxtel 19 uur geleden
Fanfare Sint-Willibrordus bestaat 75 jaar en viert dat de komende maanden op verschillende momenten.
Jubilerende fanfare geeft concert met musicalmuziek Cultuur 20 uur geleden
MijnGemeenteDichtbij kan de stortvloed aan bezwaren op de WOZ-waarde niet aan. Dat zorgt voor fikse vertraging in het vaststellen van de gemeentelijke belastingen. De envelop valt dan ook pas eind april op de mat.
Te veel WOZ-bezwaren in Boxtel, belastingaanslag komt later Algemeen 21 uur geleden
Paul Dautzenberg is klinisch geriater in het Jeroen Bosch Ziekenhuis.
Lezing over dementie in De Rots Algemeen 22 uur geleden
Museum Vekemans herbergt onder meer met fraai kant versierde doorjurken en -mutsen. De oude wieg is zonder meer een blikvanger.
Ouderen kijken dankzij 'Met je hart' hun ogen uit in Museum Vekemans Historie 29 feb, 16:00
Logo
De bovenverdieping van de woning van Dirk en Laura Ploegmakers was voorheen één grote ruimte, dat is veranderd. Er zijn kinderslaapkamers ingericht.
Dirk en Laura Ploegmakers doen met huis uit 1870 mee aan duurzaamheidswedstrijd Bouwen en wonen 29 feb, 14:55