Robert Urlings is de nieuwe leutvorst van Ploegersland. Hij wordt bijgestaan door adjudant Rick Bekkers. Links Sanne Urlings met de tien maanden oude dochter Novi, rechts Denis van Zeeland, de vriendin van Bekkers. (Foto: Marcel Saris).
Robert Urlings is de nieuwe leutvorst van Ploegersland. Hij wordt bijgestaan door adjudant Rick Bekkers. Links Sanne Urlings met de tien maanden oude dochter Novi, rechts Denis van Zeeland, de vriendin van Bekkers. (Foto: Marcel Saris). Foto: Marcel Saris

Ploegersland mag weer los met Robert Urlings als prins carnaval

Algemeen

Ploegersland heeft weer een nieuwe prins carnaval. De 31-jarige Robert Urlings zwaait tijdens het 55-jarig bestaan van De Ploegers de scepter over zijn bontgeklede onderdanen. Hij wordt daarin bijgestaan door zijn adjudant Rick Bekkers (28). Samen trekken zij het feestgedruis in onder het motto: Liemt, we meuge wir los! Dat werd vanavond bekendgemaakt tijdens de installatie in De Serenade.

Urlings is geen geboren Liempdenaar. Hij groeide op in Ravenstein en vierde daar en in Berghem altijd carnaval. Toen hij naar Liempde kwam heeft de nieuwe prins nog enkele jaren in de grote eendentrek meegelopen met carnavalsvereniging Ut komt nie zoe nou. Hij werkt als inkoper bij Prodrive Technologies in Son.

De nieuwe pretpotentaat van Ploegersland trouwde in 2019 met zijn vriendin Sanne van Erp (31) en in januari kregen zij hun dochter Novi. Zij krijgt het carnavalsgevoel dus vrijwel letterlijk met de paplepel in gegoten dit jaar. 

THUISBRENGEN

Adjudant Bekkers is wel een geboren en getogen Liempdenaar. Hij werkt als monteur bij garagebedrijf Wim Vullings in Liempde. Hij woont in dezelfde straat als Urlings, wat volgens de prins uitermate handig is want zo kan hij naar eigen zeggen alle carnavalsdagen heelhuids thuisgebracht worden.

De Liempdse leutvorst heeft gekozen voor het motto ‘Liemt, we meuge wir los!’. ,,Hiermee willen wij veel plezier en gezelligheid het Ploegersland in blazen. Afgelopen jaar heeft iedereen zich moeten aanpassen en is er helaas ook veel verdriet geweest. Gelukkig lijkt dit grotendeels achter de rug en kunnen we samen weer los in Liempde”, aldus Urlings. 

JUBILEUM

Dat de installatie tevens de aftrap was voor een carnavalesk jubileumjaar is voor de nieuwe prins mooi meegenomen. Het 55-jarig bestaan van De Ploegers is volgens hem een mooie aanleiding om ‘er een onvergetelijk mooi seizoen van te maken’.

De feestavond de organiserende vereniging De Ploegers vond voor het eerst plaats in multifunctionele accommodatie De Serenade. Daar werd tevens afscheid genomen van Prins Bernardus d’n Urste (Patrick van den Ven) en zijn adjudant Harm Bressers die het Liempdse carnaval de afgelopen twee jaar voorgingen.

*UPDATE: De afgelopen weken kwam de jubilerende prinsenclub steeds met nieuwe hints naar buiten waarbij inwoners konden raden naar de juiste naam. De juiste inzending kwam van Stefan van de Sande, hij kreeg twee kaartjes voor de zittingsavonden in januari.  

OP DE FOTO: Robert Urlings is de nieuwe leutvorst van Ploegersland. Hij wordt bijgestaan door adjudant Rick Bekkers. Links Sanne Urlings met de tien maanden oude dochter Novi, rechts Denise van Zeeland, de vriendin van Bekkers. (Foto: Marcel Saris).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Camping De Mus'donck aan de Gemondesestraat 8 werd enkele jaren terug door de nieuwe eigenaren Sylvia Beerens en Manfred Beckmann Lapré omgedoopt tot Blue Woods.
Groene Hart hekelt gemeentebeleid milieuvriendelijk Blue Woods Natuur & milieu 3 uur geleden
Koningsdag in Esch.
Oranje tompouce voor gedecoreerden Esch Cultuur 3 uur geleden
Sinds woensdagavond wordt er flink aan het podium gewerkt waar de artiesten en bands de komende dagen op gaan treden tijdens koningsnacht, Koningsdag en de oranjebraderie.
De oranjestemming stijgt, nu de temperatuur nog Cultuur 5 uur geleden
De duiventoren uit 1661 met op de achtergrond Het Groot Duijfhuis, dat nog ruim een eeuw ouder is.
Groot Duijfhuis opent de deuren MuBo 10 jaar 6 uur geleden
Schooljeugd kan zich uitleven tijdens het Koningshockey bij MEP. Dit jaar is er een snelheidsmeter geregeld zodat iedere kind zijn slagkracht te weten kan komen.
Snelheid hockeyslag meten bij MEP Sport 6 uur geleden
Het kerkje van Bokhoven.
Bokhovenlezing met Ger van den Oetelaar Duurzaamheid 7 uur geleden
Vorig jaar was het Concordiapark in Liempde op Koningsdag het toneel van de kleedjesmarkt. Dit keer verhuizen de kinderen naar de vuurput. Achter D'n Liempdsen Herd is een bijen- en plantenmarkt (foto boven).
Traditionele activiteiten in oranje Liempde Cultuur 9 uur geleden
Het monumentale kanunikkenhuisje op Duinendaal ligt in de schaduw van de Sint-Petrusbasiliek.
Museum Canonije brengt leven en werk kanunniken in beeld MuBo 10 jaar 11 uur geleden