Oscar en zijn vader spelen met muziek door de draaitafel te beroeren.
Oscar en zijn vader spelen met muziek door de draaitafel te beroeren. Foto: Jan Hermens

Culturale: centrum Boxtel als podium voor kunst en cultuur

Algemeen

De start van het Boxtelse culturele seizoen speelde zich zaterdag overdag zowel binnen als buiten af. Talkshow Praat in Podium Boxtel vormde de aftrap van de dag. Later vormden de Markt en Rechterstraat podia voor staaltjes kunst. ‘s Avonds was er nog een preview van het nieuwe seizoen in Podium Boxtel.

DJproducer.school liet op de Markt kinderen (en ouders) kennismaken met de skills van muziek mixen en scratchen. Met een coole koptelefoon op konden de deelnemertjes horen wat er gebeurde als ze een draaischijf in beweging zetten. Ze creëerden min of meer het effect van een aloude LP die heen en weer wordt bewogen. Oscar en zijn vader hadden er plezier in. De jongen stond als vanzelf te swingen met zijn koptelefoon op.

In de Rechterstraat prijkte een ladder. Gemaakt door Renée van Oploo. ,,Ik zou er niet op gaan staan”, lacht ze. Daar was de trap dan ook niet voor bedoeld. Kunstenaarscollectief YAFF, waar de Boxtelse Van Oploo deel van uitmaakt, hield tweemaal een performance over participatie. Inspraak zoals die bijvoorbeeld bij gemeentelijke projecten veelvuldig voorkomt. Maar wanneer heeft participatie echt iets te betekenen en wanneer niet? Over deze kwestie ging YAFF met passanten het gesprek aan. De gebruikte ladder is een bekend model van participatievormen, elke trede vermeldt er een. Van Oploo: ,,Er was de nodige belangstelling. Mensen waren oprecht geïnteresseerd.”

Nog meer kunst was er te aanschouwen in het pand Rechterstraat 26. Kunstlicht99 toont er ook vandaag en komend weekend een breed palet aan werken. Het overkoepelende motto is Veerkracht. 

OP DE FOTO: Oscar en zijn vader spelen met muziek door de draaitafel te beroeren. (Foto’s: Jan Hermens).

OP DE FOTO: De zogeheten ladder van Arnstein, een bekend model om participatievormen mee weer te geven. Kunstenaarscollectief YAFF gebruikte de trap.

OP DE FOTO: De expositie Veerkracht van Kunstlicht99 is ook volgend weekend nog te zien.

De zogeheten ladder van Arnstein,  een bekend model om participatievormen mee weer te geven. Kunstenaarscollectief YAFF gebruikte de trap.
De expositie Veerkracht van Kunstlicht99 is ook volgend weekend nog te zien.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Boxtelaar wil zevende maal alpenreus bedwingen voor stichting ALS Sport 1 uur geleden
Afbeelding
Terugblik op 150 jaar bestaan van Duits Lijntje Cultuur 2 uur geleden
Afbeelding
Aldi doet deuren een paar dagen dicht Zakelijk 18 uur geleden
Afbeelding
Passen en meten op Duinendaal voor outfit Cultuur 20 uur geleden
Afbeelding
Voertuigenzegening op Markt Boxtel Cultuur 21 uur geleden
Logo
Afbeelding
Boxtel en Wittlich vinden elkaar in Bon Salon Cultuur 21 uur geleden
Logo
Afbeelding
Fotoreportage: Limuscene Live Cultuur 23 uur geleden
Afbeelding
Hardlopen Column gisteren