Afbeelding

Wat kunnen leden met de app Ons BC?

Algemeen

Het afgelopen halfjaar hebben circa 150 inwoners stichting Brabants Centrum geholpen met het testen van haar nieuwe app Ons BC. Sinds begin 2020 is gewerkt aan het concept en een eerste opzet voor het online platform. Morgen, dinsdag 25 mei wordt de app gelanceerd. Maar wat kan je ermee? Een korte uitleg.

Uiteraard publiceert de redactie van Brabants Centrum dagelijks het laatste nieuws via Ons BC. Dat lezen zij op een tijdlijn die gebaseerd is op de keuze van de redactie, maar ook op een gepersonaliseerde tijdlijn. Daarnaast kunnen echter ook leden input leveren. Dat gebeurt op verschillende manieren. 

‘COMMUNITY’S’

Iedereen kan reageren op nieuws en gebruikers mogen zelf berichten plaatsen in een van de verschillende groepen die zijn aangemaakt. Deze zogeheten community’s zijn gebaseerd op wijken of dorpen, zoals Boxtel-Oost en Liempde, maar ook onderverdeeld in thema’s als Verkeer & Infrastructuur.

DORPSAGENDA

Leden kunnen ook berichten toevoegen aan de agenda. Dat mogen (niet-commerciële) activiteiten zijn die openbaar toegankelijk zijn, van groot tot klein. Een intiem optreden van een bandje, een voetbalwedstrijd, een groot event: in Ons BC vinden gebruikers een compleet overzicht van wat er allemaal te doen is in de omgeving. Ook de redactie vult deze agenda.

EIGEN PROFIEL

Brabants Centrum wil dat iedereen onder eigen naam reageert. Gebruikers krijgen dan ook een eigen profiel dat is gekoppeld aan de lidmaatschapsgegevens. Anonieme accounts worden daarmee voorkomen. Er wordt actief gestuurd op een constructieve reageercultuur. Gebruikers komen geen anonieme accounts tegen, maar alleen mensen uit hun eigen omgeving: buren, klasgenoten, collega’s, familieleden. Ons BC is geen anoniem forum waar iedereen ongebreideld ‘los’ kan gaan, maar een plek om ‘onder ons’ samen op positief-kritische wijze online gesprekken te voeren.

DOWNLOADEN

Ons BC is vanaf dinsdag 25 mei te downloaden in de Apple App Store en de Google Playstore. Mensen die al een digitaal account hebben, kunnen hun bestaande inloggegevens gebruiken. Leden die nu nog alleen de papieren krant op de deurmat krijgen, kunnen zich gratis aanmelden. Niet-leden mogen de app twee maanden gratis uitproberen.

Dagelijks ontvangen gebruikers in Ons BC al het nieuws van stichting Brabants Centrum: zowel gepersonaliseerd als een selectie van de redactie.
Leden krijgen een eigen profiel om onder meer hun nieuws, groepen en gebruikte profielfoto te personaliseren.
Er zijn verschillende 'community's' die mensen kunnen volgen. Hierin volgen zij niet alleen de artikelen over hun dorp, wijk en/of favoriete onderwerp, zij kunnen ook zelf berichten posten.
Gebruikers vinden ook een complete dorpsagenda met alle activiteiten in de omgeving. Ook kunnen zij deze lijst zelf aanvullen om anderen te laten zien wat er te doen is.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Han Swinkels, voorzitter van de hockeyclub en lid Merijn Simons ondersteunen de actie van harte.
Hockeyclub MEP betrekt kinderen uit arme gezinnen bij sport Sport 29 minuten geleden
Logo
Een scene uit het driedelige theaterstuk In voor- en tegenspoed dat Boxtheater de afgelopen weken uitvoerde: ambtenaar van de burgerlijke stand (Lizzy Nonnemaker) vliegt bruidegom Michel (Frenk Breuer) naar de keel terwijl bruid Carlijn (Suzanne Wouters) probeert in te grijpen.
Vermakelijk ongemak tijdens Boxtheater Cultuur 2 uur geleden
Afbeelding
Irene klopt fysiek spelend Gassel op het nippertje Sport 2 uur geleden
De première van de film Bloedverwanten was een succes. De cast en crew werden na afloop overladen met complimenten. Geheel rechts regisseur Maarten Melis.
Cast en crew Bloedverwanten overstelpt met complimenten Cultuur 17 uur geleden
Koningsdag in Gemonde. Een feest voor jong en oud(er). De jeugd komt 's ochtends aan bod, daarna zijn de voetbalvelden het domein van deelnemers aan het zes-tegen-zestoernooi van Irene. Op vrijdag 26 april vieren jongeren feest met DJ's uit eigen dorp.
Gemondenaren vieren koningsdag op voetbalveld Verenigingen 19 uur geleden
Logo
What's Up Rosemary en Emmanuel.
What's Up, Rosemary & Emmanuel? Jeugd 22 uur geleden
Afbeelding
Beginnerscursus bridge bij club in Gemonde Verenigingen 23 uur geleden
Logo
Grote drukte op de open dag van WSD. Belangstellenden stromen naar binnen om het pand te bekijken.
In pand van WSD kon je over de koppen lopen Zakelijk gisteren