Secretaris Jan Spijkers (links) en voorzitter Richard Permentier (rechts) van WSV De Keistampers plaatsten maandag met Henny van den Boom van stichting BELL het gele wegwijzerbordje van de 4-dorpenroute bij knooppunt 10. (Foto: Rens van den Elsen).
Secretaris Jan Spijkers (links) en voorzitter Richard Permentier (rechts) van WSV De Keistampers plaatsten maandag met Henny van den Boom van stichting BELL het gele wegwijzerbordje van de 4-dorpenroute bij knooppunt 10. (Foto: Rens van den Elsen). Foto: Rens van den Elsen

Bewegwijzering voor 4-dorpenroute van De Keistampers en BELL

Algemeen Sport & Gezondheid (c) Nieuws (c)

Wandelsportvereniging De Keistampers heeft onlangs op verzoek van stichting BELL een route uitgezet die door de vier kernen van de gemeente Boxtel voert. De 32 kilometer lange tocht wordt nu voorzien van gele pijlen, zodat deze goed te volgen is.

Eind februari was al een ingekorte versie van de wandeltocht te lopen over 23 kilometer. Nu zijn de leden van De Keistampers druk bezig met het ophangen van de bewegwijzering. Onder de naam ‘4-dorpenroute’ kunnen inwoners van Boxtel, Esch, Lennisheuvel en Liempde op pad om de mooie elementen uit hun omgeving te ontdekken. Het is daarbij tevens mogelijk om de tocht op te delen in vier stukken van steeds zo’n acht kilometer.

TIJDELIJKE OMLEIDING

De gehele tocht is uitgezet middels de bestaande knooppunten van Visit Brabant. Er is echter wel een tijdelijke omleiding in de route aangebracht.

De dijken langs de Essche Stroom worden momenteel verhoogd, waardoor wandelaars van punt 48 naar punt 13 moeten lopen en daarna verder gaan naar punt 2.

Nog niet overal hangen al pijltjes, maar de volledige routebeschrijving is al wel te vinden op www.dekeistampers.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Rens van den Elsen

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Redacteur: rens.vandenelsen@brabantscentrum.nl

De roodborst laat zich zondag 28 april hoogstwaarschijnlijk ook zien.
Vroeg uit de veren om vogels te spotten Natuur & milieu 1 uur geleden
Marktkramen verspreid over het centrum van Boxtel brachten zondag honderden bezoekers op de been. De Oranjebraderie maakte na enkele jaren afwezigheid een succesvolle rentree.
Oranjefeesten zetten Boxtel in vuur en vlam Cultuur 3 uur geleden
Still uit 'Tomboy' waarmee het seizoen van FilmPodiumBoxtel wordt afgesloten.
FilmPodiumBoxtel sluit af met Tomboy Cultuur 4 uur geleden
Blik op de Stationsstraat gezien vanaf de kant van de Zwaanse Brug. Voor het deel tot aan het voormalige Rabobankgebouw ligt er een definitief ontwerp. De gemeente wil ook de kruising met de Molenstraat en de Prins Hendrikstraat aanpakken, daarvoor ligt er louter nog een schets.
Laatste ontwerp Stationsstraat binnenkort te zien Bouwen en wonen 5 uur geleden
Logo
Het Bell-orkest, een gelegenheidsformatie met leden van alle muziekverenigingen in de gemeente Boxtel, repeteerde zondag voor het eerst.
Bell-orkest maakt zich op voor jubilerende fanfares Cultuur 19 uur geleden
Logo
Bovengrondse pmd-container bij Harperhof. Het is een ideale oplossing, maar geen ideale. Daarom kiest de gemeente nu voor een ondergronds alternatief.
Afvalinzameling bij flats gaat ondergronds Gemeente Boxtel 20 uur geleden
Het oudercomité van basisschool Sint-Lambertus gaat schuil achter een berg zakken met kleding. Het hoopt ook dit jaar veel textiel in te zamelen.
Basisschool Sint-Lambertus zamelt kleding in Jeugd 22 uur geleden
NS-station Boxtel.
Tijdelijk geen treinen van en naar Tilburg Algemeen 23 uur geleden