Jan Pennings en Lola Nouwens geven hun oordeel over het Lego-stalletje van Sam (7) en Liz (5) Rooijakkers uit Gemonde. (Foto: Peter de Koning).
Jan Pennings en Lola Nouwens geven hun oordeel over het Lego-stalletje van Sam (7) en Liz (5) Rooijakkers uit Gemonde. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

Creatieve oplossing voor Lego Challenge Gemonde

Algemeen Gemonde (c) Cultuur & Kunst (c) Nieuws (c)

De Gimmese Stallekesroute zit erop. Immers, de drie koningen zijn bij het kindeke op bezoek geweest en dan ruimen kerstboom en stal het veld. De Lego Challenge, onderdeel van het evenement en speciaal voor kinderen in het leven geroepen, kende vorige week woensdag een creatieve afsluiting.

De organisatie had bedacht Gemondse kinderen een stalletje van Lego of Duplo te laten bouwen en de werkstukjes door Jan Pennings en Lola Nouwens te laten beoordelen. Het tweetal won het televisieprogramma Lego Masters en kon dus met een kennersblik naar de creaties kijken. Daarnaast maakte de aanwezigheid van de twee BB’ers (Bekende Boxtelaren) de wedstrijd voor de kinderen extra aantrekkelijk.

Maar hoe geef je zo’n juryronde vorm in coronatijd? Alle adressen langsgaan was niet verstandig en bovendien ondoenlijk. Medeorganisator Josien den Otter: ,,Het deelnemertal steeg nogal toen bekend werd dat Jan en Lola de jury vormden. Hartstikke leuk, maar daardoor zou het veel te lang duren om alle kinderen afzonderlijk te bezoeken. Dus bedachten we een drive-thru.”

TENTJE

Het erf van Den Otter beschikt over een uitrit waarop een auto rond kan rijden. De locatie voor de drive-thru lag dus voor de hand. ,,We hebben een tentje gezet waarin Jan en Lola zaten. Ouders mochten hun kinderen met de auto brengen, maar zelf niet uitstappen. De deelnemers toonden hun bouwwerken aan de jury, waarna ze weer in de auto stapten en wegreden.”

Uiteindelijk deden er 27 kinderen mee, die 21 stallekes presenteerden. Aan Jan en Lola de zware taak winnende creaties uit te kiezen. ,,Het was niet makkelijk, maar het is ons gelukt,” aldus de juryleden, die hun enthousiasme over de stallen niet onder stoelen of banken staken.

Gijs, Berrit en Luuk sleepten de derde prijs in de wacht. Een tweede plek was er voor Saar, Ties en Nina. Kris won de eerste prijs met haar fraaie stal, compleet met ster en een bijzonder dak.

Inmiddels zijn de Gemondse stalletjes waarschijnlijk weer opgeborgen. Josien den Otter en Linda van Boeckel, de vrouwen achter het evenement, wisten meer dan tachtig deelnemers te mobiliseren. Wellicht is eind december niet alleen het kindeke Jezus, maar ook een nieuwe traditie geboren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Deze oude Porsche blinkt zo dat de wolken erin weerspiegelen.
Toertocht Lions: 2.500 euro voor Seniorenvervoer Verenigingen 9 uur geleden
Logo
Foutparkeren: het mag niet, maar in het verleden werd daar wat minder streng op gehandhaafd. Daar komt verandering in.
Parkeren op de stoep, een boete aan de broek Gemeente Boxtel 10 uur geleden
Logo
Tijn van den Berg heeft flink getraind voor de sportieve uitdaging die hij aangaat.
Tijn legt triatlon af om geld te vergaren voor lange zeereis Sport 12 uur geleden
De roodborst laat zich zondag 28 april hoogstwaarschijnlijk ook zien.
Vroeg uit de veren om vogels te spotten Natuur & milieu 15 uur geleden
Marktkramen verspreid over het centrum van Boxtel brachten zondag honderden bezoekers op de been. De Oranjebraderie maakte na enkele jaren afwezigheid een succesvolle rentree.
Oranjefeesten zetten Boxtel in vuur en vlam Cultuur 17 uur geleden
Still uit 'Tomboy' waarmee het seizoen van FilmPodiumBoxtel wordt afgesloten.
FilmPodiumBoxtel sluit af met Tomboy Cultuur 18 uur geleden
Blik op de Stationsstraat gezien vanaf de kant van de Zwaanse Brug. Voor het deel tot aan het voormalige Rabobankgebouw ligt er een definitief ontwerp. De gemeente wil ook de kruising met de Molenstraat en de Prins Hendrikstraat aanpakken, daarvoor ligt er louter nog een schets.
Laatste ontwerp Stationsstraat binnenkort te zien Bouwen en wonen 19 uur geleden
Logo
Het Bell-orkest, een gelegenheidsformatie met leden van alle muziekverenigingen in de gemeente Boxtel, repeteerde zondag voor het eerst.
Bell-orkest maakt zich op voor jubilerende fanfares Cultuur 23 apr, 18:00