Kampeerboerderij en minicamping De Mus'donck aan de Gemondesestraat in Liempde biedt al bijna dertig jaar kleinschalige verblijfsrecreatie. Die functie blijft behouden, meldt scheidend eigenaar Ton van Beugen. (Foto: Albert Stolwijk).
Kampeerboerderij en minicamping De Mus'donck aan de Gemondesestraat in Liempde biedt al bijna dertig jaar kleinschalige verblijfsrecreatie. Die functie blijft behouden, meldt scheidend eigenaar Ton van Beugen. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

Mus’donck komt in andere handen

Algemeen Liempde (c) Ondernemen & Werken (c) Nieuws (c)

Een in Eindhoven woonachtige, maar in Boxtel geboren ondernemer wordt medio januari de nieuwe eigenaar van camping en groepsaccommodatie De Mus’donck aan de Gemondesestraat in Liempde. De huidige exploitant Ton van Beugen (71) houdt het na bijna dertig jaar voor gezien.

Van Beugen vertelde deze week dat hij eigenlijk al eerder had willen stoppen. Maar zijn beide zoons en dochter werkten mee in het bedrijf en hij hoopte dat zij De Mus’donck wilden voortzetten. Maar de kampeerboerderij is volgens Van Beugen een uit de hand gelopen hobby waar niet heel veel geld mee is te verdienen. De kinderen zagen van een overname af.

Mede vanwege recente gezondheidsklachten is Van Beugen blij dat er een nieuwe eigenaar komt. ,,De naam Mus’donck verdwijnt, maar de functie van verblijfsrecreatie blijft. Dat is zo ook in het bestemmingsplan van de gemeente Boxtel vastgelegd”, vertelt Van Beugen.

De recreatieondernemer startte de kampeerboerderij begin jaren negentig met zijn vrouw die elf jaar geleden overleed. Aanvankelijk was het alleen een kampeerboerderij, maar er was vraag naar meer en zo ontstond ook een kleinschalige camping waar momenteel plek is voor dertig caravans.

PKK-TRAININGEN

In november 2004 kwam De Mus’donck landelijk in het nieuws. Uit onderzoek van de nationale recherche bleek dat in de Liempdse kampeerboerderij ruim twintig personen een opleiding voor de militante Koerdische afscheidingsbeweging PKK volgden. Zij werden voorbereid op de gewapende strijd van de PKK in Turkije. Het zou vooral gaan om theoretische trainingen. 

Buiten Liempde werden ook in Den Haag, Rotterdam, Eindhoven en Capelle aan den IJssel woningen doorzocht en mensen aangehouden. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Afbeelding
Balans pleit voor goededoelenweek Politiek 3 uur geleden
De drie poffers die de zussen Marie, Jans en Anna van der Velden in vroegere tijden droegen, zijn volledig gerestaureerd in opdracht van heemkundestichting Kèk Liemt.
Teruggevonden poffers van Kleuskes gerestaureerd MuBo 10 jaar 5 uur geleden
Logo
Corné Kuipers (links) van De Rechter en John van Hal van Lunch Bij Trots organiseren samen het Wijnplein in de Croonpassage.
Ook een jaarlijks evenement voor wijnliefhebbers Cultuur 10 uur geleden
Een jaarlijkse traditie in Liempde: dauwtrappen met fanfare Concordia.
Concordia zoekt 150 vroege vogels voor dauwtrappen Cultuur 11 uur geleden
Wie kent de jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 12 uur geleden
De klimaatlunch op het terrein van Plaats De Kleine Aarde.
Klimaatlunch: samenwerking essentieel voor klimaatverandering Duurzaamheid 23 uur geleden
Logo
Juf Janny Verwijmeren gaat met pensioen.
Juf Janny Verwijmeren neemt na bijna 46 jaar afscheid van De Beemden Algemeen gisteren
Logo
Feest aan de Albinonistraat. De bouwers van Hendriks Coppelmans uit Oss bereiken het hoogste punt van het appartementencomplex dat woonstichting Joost laat bouwen.
Inschrijven 'Albinonistraat' vanaf eind mei Bouwen en wonen 18 apr, 15:46