Het centrum van Liempde is al jaren sfeervol verlicht in december en januari. Om Liemt in het licht gestalte te geven, hangen vele vrijwilligers lampjes op in het dorp. Zaterdag 28 november om 17.00 uur start de twaalfde editie. (Foto: Ruud van Nooijen, 2016).
Het centrum van Liempde is al jaren sfeervol verlicht in december en januari. Om Liemt in het licht gestalte te geven, hangen vele vrijwilligers lampjes op in het dorp. Zaterdag 28 november om 17.00 uur start de twaalfde editie. (Foto: Ruud van Nooijen, 2016). Foto: Ruud van Nooijen

Dorpen zetten zichzelf dit jaar extra in het licht

Algemeen Liempde (c) Nieuws (c)

De donkere dagen voor kerst zijn voor velen reden om in en om huis voor wat sfeerverlichting te zorgen. Zeker nu het coronavirus de wereld al maanden in zijn greep houdt, verlangen mensen naar een lichtpuntje in de duisternis. In Liempde en Lennisheuvel blijft het niet bij hunkeren...

Het ophangen van de (kerst)verlichting in de straten zorgt vooral in Liempde voor een echt 'wij-gevoel'. Samen werken aan een sfeervoller dorp. Zo'n vijftig vrijwilligers trekken nu voor het twaalfde jaar door de straten, gewapend met ladders en kilometers aan stroomkabels, om de huizen en bedrijven van de nodige lampjes te voorzien. Iedere avond, vanaf een uur of vijf, worden deze ontstoken.

Normaal gesproken is deze club begin november al in de weer. Maar door de aangescherpte coronamaatregelen konden de vrijwilligers op dat moment niet samen op pad. Toen premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge vorige week wat regels versoepelden, werd er meer mogelijk en dus trekt de organisatie van Liemt in het Licht er zaterdag 28 november vanaf 09.00 uur op uit.

NOOD EEN DEUGD

Dit keer start de dag niet met een kop koffie in een van de Liempdse cafés, maar rond de vuurput op de hoek van het Raadhuisplein, Dorpsstraat en de Oude Dijk. ,,We zorgen nu zelf voor wat drinken en na afloop krijgt iedereen soep mee naar huis. Zo maken we van de nood een deugd", grinnikt secretaris René Knoops van Liemt in het Licht. De organisatie zorgt er wel voor dat de werkploegjes uit maximaal vier man bestaan en dat zij om de beurt vertrekken. Na de gedane arbeid worden de lichtjes om 17.00 uur ontstoken.

LENNISHEUVEL

Ook in Lennisheuvel steken steeds meer bewoners flonkerende lampjes aan. Het bestuur van stichting Rond Kerk en Orion vindt de straten daardoor ieder jaar mooier worden en roept de inwoners van het kerkdorp daarom ook nu op om hun huizen te versieren met buitenverlichting in de donkere dagen van december en januari. ,,Een fantastisch gezicht om 's avonds of vroeg in de ochtend te zien tijdens een wandeling door het dorp. Een mooie bijdrage aan de sfeer en niet te vergeten de sociale veiligheid", aldus het bestuur.

De lichtjes in Liempde hangen er in elk geval tot en met januari.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Het Bell-orkest, een gelegenheidsformatie met leden van alle muziekverenigingen in de gemeente Boxtel, repeteerde zondag voor het eerst.
Bell-orkest maakt zich op voor jubilerende fanfares Cultuur 11 uur geleden
Logo
Bovengrondse pmd-container bij Harperhof. Het is een ideale oplossing, maar geen ideale. Daarom kiest de gemeente nu voor een ondergronds alternatief.
Afvalinzameling bij flats gaat ondergronds Gemeente Boxtel 11 uur geleden
Het oudercomité van basisschool Sint-Lambertus gaat schuil achter een berg zakken met kleding. Het hoopt ook dit jaar veel textiel in te zamelen.
Basisschool Sint-Lambertus zamelt kleding in Jeugd 13 uur geleden
NS-station Boxtel.
Tijdelijk geen treinen van en naar Tilburg Algemeen 14 uur geleden
Logo
Wim Lieste voor zijn chalet in recreatiepark Dennenoord.
'Ik volg mijn eigen route' Human Interest 15 uur geleden
MEP-verdedigster Guusje Bosma probeert een tegenstandster van de bal te houden.
Vrouwen MEP stijgen drie plaatsen op ranglijst Sport 15 uur geleden
De Boxtelse basketballetjes van het team U10 voor aanvang van de uiteindelijk gewonnen wedstrijd tegen Bladel.
Jongste basketballers JRC kampioen Sport 17 uur geleden
Bart en Kirsten Looymans (rechts) ontvingen dinsdag 16 april hun ACSI-award bij de campingspecialist in het Gelderse dorpje Andelst nabij Beuningen.
De Helfterkamp van Bart en Kirsten is de beste fietscamping Human Interest 17 uur geleden