De Paasloop van AV Marvel voerde deelnemers op Tweede Paasdag onder meer naar Gemonde. (Foto: AV Marvel).
De Paasloop van AV Marvel voerde deelnemers op Tweede Paasdag onder meer naar Gemonde. (Foto: AV Marvel).

Koos Verweij en Janny Maas winnen Paasloop

Algemeen

Koos Verweij en Janny Maas hebben maandag de 42e editie van de FAC Paasloop op zijn naam geschreven. Op een volledig vernieuwd parcours finishte Verweij, atleet van DAK Drunen, in een tijd van 35:07 minuten. Bij de vrouwen eindigde Marvel-atlete Janny Maas op de hoogste trede van het podium in 42:51 minuten. Bijna veertig kinderen namen deel aan de Kidsrun, terwijl bijna 250 sportievelingen kozen voor de loopwedstrijden over 3,2, 5,7 of 10,5 kilometer.

De jeugd tot en met 12 jaar beet het spits af en nam deel aan de Kidsrun over 1.200 meter die vanaf de atletiekbaan in sportpark Den Wielakker naar de wijk In Goede Aarde voerde. Een halfuur later ging het startschot voor de loopwedstrijden over 3,2, 5,7 en 10,5 kilometer. Vanaf Den Wielakker liepen de deelnemers via de wijk Oost naar het Liempdse buitengebied om vervolgens richting Gemonde en via de bekende Hooibrug weer terug te keren bij de atletiekbaan. De totale afstand omvatte 10,5 kilometer. Deelnemers aan de 5,7 of 3,2 kilometer draaiden eerder af. ,,Ik heb positieve geluiden gehoord over het parcours", aldus voorzitter Martin van der Broek van Marvel na afloop. ,,Ook het aantal deelnemers ligt een stuk hoger dan vorig jaar, daar zijn we erg tevreden mee. We proberen met de Paasloop verschillende doelgroepen aan te spreken. Daarom kiezen we voor meerdere afstanden."

De nichtjes Lieke Franssen en Lonneke Geurtz kwamen na 10,5 kilometer vrolijk over de finish. ,,Het ging lekker", aldus het duo. ,,We hebben genoten van het parcours, dit is toch leuker dan meerdere, dezelfde rondjes. Sowieso is het fijn om iets sportiefs te doen tijdens de paasdagen."

Alle uitslagen van de Paasloop zijn hier te bekijken. Een uitgebreider verslag met meer foto's verschijnt in de digitale editie van Brabants Centrum op dinsdag 3 april. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

De coöperatieve Herenboerderij Wilhelminapark hield vorig jaar een open dag. Zondag 2 juni is er weer een.
Excursie Herenboeren Algemeen 1 uur geleden
Logo
Giel en An Konings- van de Pas uit Esch bewonderen in hun Bossche appartement de Yad Vashem-onderscheiding die ze kregen voor hun verzetswerk in de Tweede Wereldoorlog.
'Wat Giel en An Konings deden, was echt levensgevaarlijk' Cultuur 2 uur geleden
Logo
Afbeelding
Omstreden bouwplan aan Postelstraat Esch mag door Bouwen en wonen 17 uur geleden
Sinds vorige week is dit geen vertrouwd beeld meer op de Kampina. De paarden zijn weggehaald door Natuurmonumenten.
Natuurgebied Kampina neemt afscheid van IJslandse paarden Natuur & milieu 22 uur geleden
Blik op het oude NS-station in de jaren tachtig.
'Boxtel werd dankzij treinstation plaats met allure' MuBo 10 jaar 23 uur geleden
Logo
Marieke Dijkshoorn is de eerste vrouwelijke voorzitter van de Gildenbondsharmonie.
Marieke Dijkshoorn nieuwe voorzitter Gildenbondsharmonie Cultuur 1 mei, 09:02
Logo
Rob Scholten, Mathijs Hendriks, Sjef Vermeer en Nathalie van den Bogaard (vlnr) tonen enkele items die per opbod worden verkocht. Tommie van Alphen maakt de veilingcommissie van ODC compleet.
Van voetbalschoenen Luuk de Jong tot gesigneerd wielershirt Jonas Vingegaard Verenigingen 1 mei, 07:00
De deelnemers aan het eendaagse lentetoernooi van LTV Munsel.
Tennissers LTV Munsel vinden mixen wel zo gezellig Sport 30 apr, 15:14