Vorig jaar deden 71 mensen mee aan de Nieuwjaarsduik in recreatieplas De Langspier. In Liempde wordt dit jaar voor het eerst een Nieuwjaarsduik gehouden. (Foto: Hans van Doorn).
Vorig jaar deden 71 mensen mee aan de Nieuwjaarsduik in recreatieplas De Langspier. In Liempde wordt dit jaar voor het eerst een Nieuwjaarsduik gehouden. (Foto: Hans van Doorn). Foto: Hans van Doorn

Twee nieuwjaarsduiken in gemeente

Algemeen

Dit jaar heeft Liempde zijn eigen Nieuwjaarsduik. In het Concordiapark welteverstaan. Caféhouders Henry van Middegaal van 't Huukske en Ton van Alphen van D'n Durpsherberg pakken samen de handschoen op en zorgen er voor dat iedereen op 1 januari het jaar fris kan starten. In Boxtel kunnen mensen naar de jaarlijkse Nieuwjaarsduik in recreatieplas De Langspier.

Er is geen water in het Concordiapark, zo weten uitbaters Van Middegaal en Van Alphen. Maar dat weerhoudt het tweetal er niet van om toch de Liempdenaren het nieuwe jaar in te laten duiken. ,,We maken zelf een bad met een paar hooibalen eromheen en in het midden een zeil", aldus Van Middegaal. Ook komen er verwarmde kleedkamers. De festiviteiten gaan om 12.00 uur van start en deze duren tot 17.00 uur. Na afloop is er nog tot 20.00 uur een borrel. Iedereen kan gratis meedoen, vooraf aanmelden is niet nodig.

DE LANGSPIER

Om 12.00 uur begint ook de jaarlijkse duik in De Langspier aan de Molenwijkseweg in Boxtel. Samen met Buurtsport Boxtel organiseert exploitant John Brusselers van de recreatieplas de Nieuwjaarsduik voor iedereen met minimaal een zwemdiploma A. Inschrijven kan zich vooraf inschijven via aanmelden@buurtsportboxtel.nl of ter plaatse vanaf 11.30 uur. Deelnemers doen gratis mee, na afloop van de duik staat er een kop warme chocolademelk klaar.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Afbeelding
Omstreden bouwplan aan Postelstraat Esch mag door Bouwen en wonen 14 uur geleden
Sinds vorige week is dit geen vertrouwd beeld meer op de Kampina. De paarden zijn weggehaald door Natuurmonumenten.
Natuurgebied Kampina neemt afscheid van IJslandse paarden Natuur & milieu 18 uur geleden
Blik op het oude NS-station in de jaren tachtig.
'Boxtel werd dankzij treinstation plaats met allure' MuBo 10 jaar 20 uur geleden
Logo
Marieke Dijkshoorn is de eerste vrouwelijke voorzitter van de Gildenbondsharmonie.
Marieke Dijkshoorn nieuwe voorzitter Gildenbondsharmonie Cultuur 22 uur geleden
Logo
Rob Scholten, Mathijs Hendriks, Sjef Vermeer en Nathalie van den Bogaard (vlnr) tonen enkele items die per opbod worden verkocht. Tommie van Alphen maakt de veilingcommissie van ODC compleet.
Van voetbalschoenen Luuk de Jong tot gesigneerd wielershirt Jonas Vingegaard Verenigingen gisteren
De deelnemers aan het eendaagse lentetoernooi van LTV Munsel.
Tennissers LTV Munsel vinden mixen wel zo gezellig Sport 30 apr, 15:14
Tijdens Koningsdag waren er veel sportieve spelletjes voor de jeugd in sportpark De Laat in Gemonde.
Sportpark De Laat was stralend middelpunt tijdens Koningsdag in Gemonde Sport 30 apr, 14:45
Afbeelding
Waterschap met ruime buffer de zomer in Natuur & milieu 30 apr, 14:00