Afbeelding

Bieb Boxtel blijft op dezelfde plek

Algemeen

Al langere tijd is bibliotheek De Meierij bezig met een onderzoek naar de toekomst van de vestiging in Boxtel. Dinsdagochtend is aan het personeel medegedeeld dat de bibliotheek de komende jaren gevestigd blijft in het pand aan de Burgakker. Een eerder geplande verhuizing naar een kleiner pand in het centrum van Boxtel vindt geen doorgang.

,,Voorheen maakten we gebruik van het gehele pand. Inmiddels is de bibliotheek door de jaren heen geclusterd op de begane grond, waardoor we op zoek gingen naar een pand met minder vierkante meters waar we een bibliotheek voor de toekomst kunnen inrichten", licht Geja Olijnsma, interim-directeur van bibliotheek De Meierij toe. Na gesprekken met eigenaren van panden bleken de investeringskosten echter te hoog te zijn, waardoor is gekozen van een verhuizing af te zien. De bibliotheek wordt beperkt tot de begane grond. De gemeente Boxtel, eigenaar van het pand aan de Burgakker, voert momenteel gesprekken met partijen over de verhuur van de eerste verdieping.

De bibliotheek in Boxtel ontdoet zich zaterdag 16 april van overtollige huisraad en inventaris. Tijdens een 'cash & carry' worden tal van artikelen te koop aangeboden. De bibliotheek is vanwege deze openbare verkoop van 10.00 tot 14.00 uur geopend. Van kasten en bankjes, tot kerstversiering en woonaccessoires: er zal van alles worden aangeboden wat de bibliotheek zelf niet meer nodig heeft. Bezoekers dienen contant en gepast te betalen of hun vondsten af te rekenen met de pinpas. Ze moeten de spullen ook direct meenemen.

Lees meer in Brabants Centrum van donderdag 14 april.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Ouderen genieten van een versbereide maaltijd in eetpunt Elisabethsdael.
Eetpunt wil breder publiek trekken Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
Lezing over keuzes rond levenseinde Algemeen 11 uur geleden
Logo
Het schrijn met daarin de Heilig Bloeddoek wordt op de zondag na Pinksteren door de Boxtelse straten gedragen.
Vrije Tribune: Bloedwonder en vaderlandse geschiedenis Opinie 14 uur geleden
Logo
Het redactieteam van de podcast Sparrenrijk 1944 vergadert. Van links naar rechts: Hans van Liempt, Peter van der Linden, Jan van Leeuwen en Hans Dekker. Jeroen Pijnenburg ontbreekt op de foto. Foto: Bas van den Biggelaar.
Podcast over spannend oorlogsverhaal Sparrenrijk Cultuur 16 uur geleden
Wie kent dit jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 18 uur geleden
Logo
Campinggasten van BlueWoods maken een rondje Boxtel per kano. Ze varen hier nabij De Strodekker in de wijk Oost.
Portrait of a River: Amerikaanse documentaire over Dommel Natuur & milieu 2 mei, 17:00
Afbeelding
Hemelvaartsdag: alle kopij eerder aanleveren Algemeen 2 mei, 15:21
Sint-Jans Onthoofdingkerk in Liempde.
Ontdek de drie kerken in Liempde MuBo 10 jaar 2 mei, 13:13