Schooljeugd kan zich uitleven tijdens het Koningshockey bij MEP. Dit jaar is er een snelheidsmeter geregeld zodat iedere speler weet wat voor slagkracht die in zijn of haar arm heeft.
Schooljeugd kan zich uitleven tijdens het Koningshockey bij MEP. Dit jaar is er een snelheidsmeter geregeld zodat iedere speler weet wat voor slagkracht die in zijn of haar arm heeft. Foto: Hans Verberk, 2023.

Koningshockey

zaterdag 27 april 2024 10:00

Op de velden van sportvereniging MEP wordt zaterdag 27 april door zo’n 130 kinderen gesport. Tijdens de verjaardag van koning Willem-Alexander strijden zij om de scholentrofee met oranje griffel.

In sportpark Molenwijk organiseert MEP het Koningshockey voor circa 130 basisschoolleerlingen vanaf groep drie. Voordat de wedstrijden losbarsten, dansen de kinderen traditiegetrouw op het Koningsspelen-lied van dit jaar door Kinderen voor Kinderen. Het sportieve evenement begint om 10.00 uur. 

SNELHEIDSMETER

Bij MEP worden niet alleen wedstrijdjes gehockeyd, de kinderen kunnen ook hun vaardigheden oefenen. De Boxtelse hockeyvereniging heeft bovendien een fraai extraatje geregeld: er komt een snelheidsmeter. Wie dus een slag heeft met de kracht van een kanon, kan eindelijk meten hoe hard de bal gaat.

MEP heeft daarnaast nog een verrassing voor de deelnemers, al wordt die pas bekendgemaakt op de dag zelf. De club belooft dat deze activiteit ‘een Koningsdag-tintje’ heeft.

Locatie