Vorig jaar was het Concordiapark in Liempde op Koningsdag het toneel van de kleedjesmarkt. Dit keer verhuizen de kinderen naar de vuurput. Achter D'n Liempdsen Herd is een bijen- en plantenmarkt (foto boven).
Vorig jaar was het Concordiapark in Liempde op Koningsdag het toneel van de kleedjesmarkt. Dit keer verhuizen de kinderen naar de vuurput. Achter D'n Liempdsen Herd is een bijen- en plantenmarkt (foto boven). Foto: Foto's: Gerard Schalkx.

Kleedjesmarkt en spellen

zaterdag 27 april 2024 11:00 tot 17:00

De verjaardag van koning Willem-Alexander kent zaterdag 27 april in Liempde vooral een traditionele invulling. Het programma bestaat uit de bekende kleedjesmarkt, activiteiten voor kinderen en een plantjesmarkt achter D’n Liempdsen Herd.  

Rond de vuurput voor café Het Wapen van Liempde en op het Raadhuisplein start om 11.00 uur een vrijmarkt waarbij iedereen spulletjes kan verkopen vanaf een kleedje. Een echte traditie tijdens Koningsdag. Er zijn springkussens aanwezig en wie muntjes van Op Liemt Gemunt inlevert, krijgt hiervoor een ijsje of een suikerspin. Omdat de spaaractie eind juni afloopt, kunnen bezoekers deze dag de oranje fiches ook inleveren bij organisator Algemeen Belang Liempde.

De festiviteiten in het dorpshart zijn gratis toegankelijk en duren tot 17.00 uur. Daarna zijn de cafés nog lange tijd open om de verjaardag van Zijne Majesteit de Koning af te sluiten met een hapje en een drankje.

Locatie