Op het achtererf van D'n Liempdsen Herd is op Koningsdag weer een bijen-en plantjesmarkt.
Op het achtererf van D'n Liempdsen Herd is op Koningsdag weer een bijen-en plantjesmarkt. Foto: Gerard Schalkx, 2023.

Bijen- en plantjesmarkt

zaterdag 27 april 2024 10:00 tot 17:00

De verjaardag van koning Willem-Alexander kent zaterdag 27 april in Liempde vooral een traditionele invulling. Het programma bestaat uit de bekende kleedjesmarkt, activiteiten voor kinderen en een plantjesmarkt achter D’n Liempdsen Herd.  

Om 10.00 uur starten de activiteiten op het achtererf van bezoekerscentrum D’n Liempdsen Herd. Hier kan iedereen terecht op de bijen- en plantenmarkt. Imkersvereniging De Honingbij, Natuurwerkgroep Liempde en de Jeugdnatuurwacht presenteren zich. Zo zijn er naast honing en imkerspullen ook nestkastjes en plantjes te koop. Tevens is te zien hoe korven worden gevlochten.

BIER PROEVEN

Dit jaar kunnen bezoekers van de markt voor het eerst proeven van de biertjes die zes Boxtelse en Liempdse hobbybrouwers hebben gemaakt. Hiervoor is hop gebruikt die de familie Verspay sinds twee jaar kweekt in haar eigen achtertuin op Hezelaar. Liefhebbers kunnen kiezen uit twaalf verschillende smaken, van vol blond tot diep donker. De proeverij start vanaf 13.00 uur.

De festiviteiten in het dorpshart zijn gratis toegankelijk en duren tot 17.00 uur. Daarna zijn de cafés nog lange tijd open om de verjaardag van Zijne Majesteit de Koning af te sluiten met een hapje en een drankje.

Locatie