Tijdens het 50-jarig jubileum van de modelvliegtuigclub Boxtel in 2013 kwam er veel publiek op de jubileumshow af.
Tijdens het 50-jarig jubileum van de modelvliegtuigclub Boxtel in 2013 kwam er veel publiek op de jubileumshow af. Foto: eigen collectie.

Jubileumshow Modelvliegclub

zondag 11 juni 2023 13:00

De Boxtelse Modelvliegtuigclub bestaat in augustus zestig jaar. Dit heuglijke feit wordt op verschillende momenten gevierd met vrij toegankelijke evenementen, zowel buiten als binnen. 

Op het vliegveld naast de voetbalvelden van LSV aan de Mijlstraat 127 in Lennisheuvel vindt zondag 11 juni de jubileumshow plaats. Tussen 13.00 en 17.00 uur laten leden en gasten de zien wat modelvliegen tegenwoordig inhoudt. Bezoekers kunnen allerlei modellen verwachten, van vliegtuigen in alle soorten en maten, tot helikopters en drones. De vliegtuigjes hebben tegenwoordig elektromotoren die beter zijn voor het milieu en beter van op afstand te besturen zijn.

Het nadeel is dat de apparatuur in de ‘kisten’ gevoelig is voor regen. Als de weersomstandigheden slecht zijn, gaat het vliegen niet door en wordt de show verschoven naar zondag 25 juni. De club meldt dit tijdig op https://mvcboxtel.nl/wordpress/.

Locatie