De zorg verandert. De campagne Wijzer ouder worden wil mensen aanzetten tot nadenken over hun oude dag.
De zorg verandert. De campagne Wijzer ouder worden wil mensen aanzetten tot nadenken over hun oude dag. Foto: pixabay.

Wijzer ouder worden

woensdag 15 november 2023 10:00

Posters met senioren uit de gemeente Boxtel duiken vanaf woensdag 15 november in het straatbeeld op. Ze behoren tot Wijzer ouder worden. Die campagne, waar Boxtel 50.000 euro voor uittrekt, wordt die dag om 10.00 uur op de Markt gelanceerd.

De gemeenteraad kreeg vorige week tijdens een in-gespreksavond al een indruk.

De campagne is bedoeld om mensen te inspireren en aan te moedigen na te gaan wat er nodig is om hun oude dag zo prettig mogelijk te maken. Ze omvat onder meer posters, uitingen op sociale media, een YouTubekanaal, en een website met verhalen van mensen uit de lokale gemeenschap. Een vragenloket is het platform niet, wel een plek waar onder meer tal van linkjes naar relevante organisaties te vinden zullen zijn. 

‘Hoofdrolspeler’ in een van de filmpjes is wethouder Wim van der Zanden die vertelt over zijn eigen ervaringen als mantelzorger. Hij raadt mensen aan zich voor te bereiden op de toekomst. Zelfredzaamheid wordt steeds belangrijker, stelt hij. 

Mede-ontwikkelaar Kim van Stippent: ,,Juist de ervaringen en tips van mensen uit de gemeenschap brengen de campagne dichtbij. De verhalen kunnen voor volwassen kinderen aanleiding vormen eens met hun ouders te gaan praten over hoe zij hun toekomst voor zich zien. Zo ontstaat er bewustwording.”

Locatie