Afbeelding
Foto: Peter de Koning

Verkeerssituatie Markt een doorn in het oog van CDA

Algemeen

,,De nieuwe inrichting van de Markt zorgt voor verwarring vanwege niet geplaatste verkeersborden en nauwelijks te onderscheiden bestrating." Dat schrijft oppositiepartij CDA aan het college van B en W. Daarmee blijven de fractieleden erop hameren dat het gemeentebestuur opnieuw moet kijken naar de verkeerssituaties op de Markt.

De parkeerperikelen in het centrum van Boxtel leidde deze week al tot drie ingezonden brieven in Brabants Centrum. Ook de politiek en de gemeente Boxtel ontving onder meer van inwoner Ruud van Nooijen, die voor het onderwerp met een verkeerskundige op pad ging, ingezonden stukken over verkeerssituaties in het centrum.

Het vormt voor de CDA fractie aanleiding om aan het gemeentebestuur schriftelijk te vragen om opnieuw te kijken naar de verkeerssituaties rond het centrumplein. Zo wijst de politieke partij op onduidelijke afscheidingen tussen de rijbaan, parkeervakken op de Markt en het voetgangersgebied. Ook de verkeersborden mogen van de christendemocraten worden aangepakt. Een jaar na de oplevering van het vernieuwde plein, voldoet dat nog niet aan de eisen van verkeersveiligheid en -duidelijkheid, aldus CDA. Begin 2019 speelden dezelfde kwesties, destijds noemde wethouder Eric van den Broek dat mensen tijd nodig hadden om eraan te wennen.

Daarnaast is er nog de kwestie rondom de handhaving. Wanneer gaat er bekeurd worden, vragen de fractieleden zich af. Zij willen weten in hoeverre er voldoende handhavers zijn en of die ook problemen ondervinden met onduidelijke verkeersborden. (Foto: Peter de Koning).

Brabants Centrum volgt de politiek op de voet. Steun de stichting en word lid

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
De tent op de Markt staat vol voor het Oranje Festival Boxtel.
Oranje Festival trapt feestelijk weekend in Boxtel af Cultuur 5 uur geleden
Logo
Jas de Keistamper ging in 2009 op bezoek bij jeugd van de Angelaschool. Vier jaar later erkende Unesco hem als representant van de reuzencultuur in Nederland en kreeg hij een plaatsje op de inventarislijst voor immaterieel erfgoed.
Jas de Keistamper wordt 75, maar krijgt volgend jaar pas verjaardagsvisite Cultuur 11 uur geleden
Modelvliegclub Boxtel toont fraaie toestellen in soorten en maten, zowel vliegtuigen als helikopters.
Modelvliegtuigclub start haar seizoen met een open middag Sport 12 uur geleden
De participatieboom is een van de 28 kunstwerken van de expositie MuBo viert jong talent. Leerlingen van het Vada-college hebben hem gemaakt, onder leiding van kunstenaar-docent Marc de Laat.
Dichter geeft workshop tijdens jeugdexpositie Jeugd 13 uur geleden
Marktkramen verspreid over het centrum van Boxtel brachten zondag honderden bezoekers op de been. De Oranjebraderie maakte na enkele jaren afwezigheid een succesvolle rentree.
Oranjebraderie vult centrum met koopkramen Cultuur 14 uur geleden
Namen van links naar rechts: Jan van Lierop, Gerrit van der Zalm, Maria Smeltink-van Esch, burgermeester Ronald van Meygaarden en Frank de Bont. Rob Janssen ontbreekt op de foto; hij kreeg zijn lintje in Vught.
Boxtel twee ridders en drie leden in Orde Oranje-Nassau rijker Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Kocabas traint TSD-leden Sport 16 uur geleden
Logo
Blik op Heem van Selis. Het afgelopen half jaar waren veel woningen in aanbouw doelwit van inbrekers.
Camera's na inbraken Heem van Selis? Dat gaat Boxtel te ver 112 17 uur geleden