Een oranjemassa bezette de Markt woensdagavond. Koningsnacht bleek een schot in de roos. Boxtels Oranje Festival 2023 werd spectaculair geopend.
Een oranjemassa bezette de Markt woensdagavond. Koningsnacht bleek een schot in de roos. Boxtels Oranje Festival 2023 werd spectaculair geopend. Foto: Hans van Doorn.

‘Open karakter past goed bij volksfeest voor iedereen’

Cultuur

Jong en iets ouder vonden hun weg richting de Boxtelse Markt tijdens Koningsnacht. Met een vette line-up met onder meer Chipz!, Jeffrey Heesen, Kuzo en Mental Theo was het – ondanks de kou – goed toeven onder de sfeervolle overkapping en op de volle terrassen.

In het oranje geklede mensen vinden elkaar op het stijf uitverkochte Boxtels Oranje Festival. ,,We zijn om 19.00 uur begonnen met het programma op de Markt”, vertelt Ludy Meister, die als voorzitter van Stichting Boxtel Vooruit betrokken is bij de organisatie van de festiviteiten op en rondom Koningsdag. Hij zag het centrumplein nadien al vlot vollopen met feestneuzen, zowel binnen als rondom het afgesloten deel. De oranjeminnende Boxtelaren maken er een uitbundig en tegelijkertijd gemoedelijk feest van: er waren geen noemenswaardige incidenten op het evenement.