Kas Beekmans tijdens een training op het TT-circuit in Assen op zijn nieuwe 600cc motor. De Boxtelaar promoveert komend seizoen naar een hogere klasse met zwaardere motoren.
Kas Beekmans tijdens een training op het TT-circuit in Assen op zijn nieuwe 600cc motor. De Boxtelaar promoveert komend seizoen naar een hogere klasse met zwaardere motoren. Foto: Damon Teerink.

Kas Beekmans promoveert naar zwaardere 600cc klasse

Sport

De Boxtelse motorracer Kas Beekmans maakt promotie. Hij start dit weekend het nieuwe seizoen in de Supersport 600, waardoor hij dus ook een zwaardere motor onder zich krijgt. Afgelopen weken trainde hij al met het nieuwe materiaal.

Een jaar geleden maakte Beekmans nog zijn debuut in de Supersport 300. Door zijn goede prestaties in dat seizoen, hij won de Yamaha R3 Cup en eindigde net buiten de top tien in het IDM-kampioenschap, mag hij zich dit jaar gaan bewijzen op een 600cc motor. Dit weekend is hiervoor de eerste wedstrijd in het internationale Deutsche Meisterschaft. Dat vindt plaats op het circuit Sachsenring in Hohenstein-Ernstthal, in de Duitse deelstaat Saksen. 

Zijn team Apreco zag de positieve ontwikkeling die de Boxtelse coureur doormaakte en gaf hem de kans om in het komende kampioenschap te strijden met zwaarder materiaal. Het veld bestaat uit 25 racers uit negen verschillende landen. 

VERTROUWEN

Kas: ,,Ik ben superblij met de kans die ik heb gekregen, mede dankzij mijn huidige sponsoren. Bij de voorjaarstraining in Valencia heb ik me de nieuwe motor al redelijk eigen kunnen maken. Begin april hebben we de testdagen in Assen goed benut om de motor naar mijn stijl af te stellen. Dat alles geeft me veel vertrouwen voor het nieuwe seizoen. Ik ga dit weekend alles geven om een goed resultaat neer te zetten.”

Kas Beekmans tijdens een training op het TT-circuit in Assen op zijn nieuwe 600cc motor. De Boxtelaar promoveert komend seizoen naar een hogere klasse met zwaardere motoren. Foto: Damon Teerink.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Rens van den Elsen

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Redacteur: rens.vandenelsen@brabantscentrum.nl

Logo
Met behulp van grote strandballen werd september 2015 het eindbedrag bekendgemaakt dat de Liempdenaren in de strijd tegen kanker hadden opgehaald.
Liempde bundelt opnieuw de krachten tegen kanker Cultuur 6 uur geleden
Logo
Onder regie van twee Vlamingen bouwden vijftien vrijwilligers afgelopen weekeinde de spiegeltent in drie dagen op. Zo is er extra tijd voor reparaties.
'Spiegeltent is één grote legodoos' Cultuur 8 uur geleden
De naam van Roger van Laere is vereeuwigd in de gevel van Teunis Honk, het clubhuis van het Liempdse gilde.
Erehoofdman onthult gedenksteen Teunis Honk Verenigingen 12 uur geleden
Literatuur en dans in de aula van jenaplanschool Molenwijk. De leerlingen presenteerden er vrijdag hun dichtbundel.
Jenaplanonderwijs bestaat een eeuw, feestweek op Molenwijkschool Jeugd 13 uur geleden
Logo
Afbeelding
Omwonenden Vion vangen bot bij Raad van State Bouwen en wonen 14 uur geleden
Logo
Afbeelding
Nog steeds rode cijfers ambtenarenorganisatie MGD Gemeente Boxtel 15 mei, 17:40
De initiatiefnemers van 'De verhalen liggen op straat' hopen het succes van vorig jaar in de Burgakker nu te herhalen 'rondom het processiepark'
Verhalenproject biedt schrijftalent een podium Cultuur 15 mei, 16:30
Kanoërs peddelen op de Dommel ter hoogte van Boxtel-Oost.
Kanoclub De Pagaai opent vaarseizoen Verenigingen 15 mei, 11:45