Uitsnede archieffoto Brabants Centrum.
Uitsnede archieffoto Brabants Centrum. Foto: Hans Verberk.

Jonkies bezorgen Irene een punt tegen de koploper

Sport

Het door blessures geteisterde Irene heeft zondag een punt gepakt tegen koploper SV Olland. De toch al volle ziekenboeg van de Gemondenaren werd tijdens de warming-up nog groter door het uitvallen van Owen van Lith. Jeugdspeler Thomas van der Lee maakte hierdoor zijn opwachting in het vaandelteam.

Irene begon de thuiswedstrijd in sportpark De Laat zoals het de laatste weken altijd deed: kort op de bal  zitten en de snelste route naar het doel zoeken. In de derde minuut kwamen de Gemondenaren al 1-0 voor: na een diepe bal was Levi van Rooij zijn tegenstander Rob van der Heijden te slim af en hij rondde beheerst af. 

De ploeg van coach Youssef Laaroussi, die volgend seizoen vertrekt naar RKVV Keldonk, was tot halverwege de eerste helft de bovenliggende partij. Daarna was het aan SV Olland. Een van de lange ballen belandde bij buitenspeler Stefan van Erven die voorgaf op het hoofd van de geheel vrijstaande Harm van Oirschot: 1-1.

SNOEIHARD

In de tweede helft waren de eerste tien minuten wederom voor Irene. Na een goede combinatie op links, gaf Rob Groenendaal een puike voorzet, maar zowel Levi als Milan van Rooij konden de enorme kans niet benutten. Kay van de Sande kopte enkele minuten later nog een corner van Gijs Voets snoeihard op de kruising.

Olland ging beter om met de kansen. Een voorzet kwam ongelukkig via keeper Roy Versantvoort en de lat weer terug in het veld, een aanvaller van de gasten kopte al vallend de 1-2 binnen.

Irene hield strijdend de schade beperkt, maar de koploper leek er met drie punten vandoor te gaan. Er kwamen nog twee jeugdspelers het veld in vanwege een blessure en vermoeidheid, waaronder Luuk van Hal. Hij veroverde op knappe wijze met een sliding de bal. Die kwam voor de voeten van leeftijdsgenoot Van der Lee. Zijn uithaal verraste de Ollandse keeper: 2-2. Met het gelijkspel kreeg Irene loon naar werken.

Zondag 21 april speelt de formatie een uitwedstrijd in en tegen Gassel. Aftrap: 14.30 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het protestants kerkje aan de Clarissenstraat in Boxtel werd in 1812 gebouwd en is ontworpen door de Boxtelse architect, landmeter en politicus Hendrik Verhees. Op de achtergrond de toren van de Sint-Petrusbasiliek.
Ruud van Nooijen belicht historie van Boxtelse protestanten MuBo 10 jaar 3 uur geleden
Kas Beekmans tijdens een training op het TT-circuit in Assen op zijn nieuwe 600cc motor. De Boxtelaar promoveert komend seizoen naar een hogere klasse met zwaardere motoren.
Kas Beekmans promoveert naar zwaardere 600cc klasse Sport 7 uur geleden
Ramon Mulder (rechts) van Irene in duel met twee spelers van Mosa. De Gemondenaren misten veel kansen, waardoor ze uiteindelijk met 0-1 in eigen huis verloren.
Irene verliest thuis in duel van gemiste kansen Sport 8 uur geleden
De oud-gedecoreerden in Esch maken er een gezellige Koningsdag van. De officieuze bijeenkomst vormt een treffen van bekenden. Er is altijd wel wat bij te praten en de bewoners kennen elkaar allemaal.
Onofficiële bijeenkomst gedecoreerden Esch smaakt naar meer Cultuur 8 uur geleden
Vorig jaar werd de Boxtelse groep wandelaars onderweg aangemoedigd en voorzien van koffie en thee met een wafel door vrijwilligster Willemien Renders en haar man Henk.
Wandelen naar de Sint-Jan. Voor 'Met je hart' Verenigingen 9 uur geleden
RKSV Boxtel maakt nog altijd kans op het kampioenschap in de vijfde klasse D. De munselploeg won met 2-1 van Riel.
Boxtel wint zware strijd tegen tien man van Riel en blijft in kampioensrace Sport 10 uur geleden
Logo
De Oranjebraderie in Boxtel trok zondag volop bekijks. Het winkelend publiek kwam voor de koopjes, maar ook aan de kinderen was gedacht. Zo liep er een gigantische aap door het centrum.
Jagen op koopjes, potje darten en rondjes draaien in de carrousel tijdens drukbezochte Oranjebraderie Boxtel Cultuur 11 uur geleden
Afbeelding
Senioren praten over sociale netwerken en zorgzame buurt Bouwen en wonen 12 uur geleden