Afbeelding

Willy van Zuijlen overleden

Algemeen

Willy van Zuijlen (74) is vrijdag overleden. De Liempdenaar is voor velen geen onbekende; sinds 2002 was hij raadslid van de gemeente Boxtel en bekleedde hij jarenlang diverse andere maatschappelijke functies, zoals het voorzitterschap van DVG en de stichtingen Zonnebloem afdeling Liempde en Tourspel Liempde.

Na precies 41 jaren zette Van Zuijlen in 2001 een punt achter zijn loopbaan bij de gemeente Boxtel. In de voormalige gemeente Liempde was hij jarenlang gemeentesecretaris en maakte hij van dichtbij mee hoe de zelfstandigheid in 1996 prijs moest worden gegeven. De laatste jaren was hij als assistent-secretaris van de gemeente Boxtel bezig met grotere projecten als de verbouwing van het gemeentehuis en het wijkbeheer. 

In 2002 behaalde Van Zuijlen na een stevige persoonlijke campagne in Liempde een raadszetel voor het CDA. Vier jaar lang zat hij voor die partij in de gemeenteraad, om vervolgens in 2006 over te stappen naar Balans. Voor die partij zat hij elf jaar lang in de gemeenteraad. Ook vervulde Van Zuijlen het penningmeesterschap van Balans.

Daarnaast bleef Van Zuijlen in zijn woonplaats Liempde behoorlijk actief, onder meer voor Kèk Liemt, stichting Jeugdbelangen, parochie Sint-Jans Onthoofding, Lokale Omroep Liempde en Stichting Kasterensche Watermolen en voetbalclub DVG. In 2002 werd Van Zuijlen benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. De laatste jaren zette hij zich in voor de Zonnebloem afdeling Liempde, stichting Woudbloem Liempde, Van den Anker-Slijters Stichting, Kinderen van der Velden stichting, de parochie en fanfare Concordia. (Archieffoto: Albert Stolwijk).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Modelvliegclub Boxtel toont fraaie toestellen in soorten en maten, zowel vliegtuigen als helikopters.
Modelvliegtuigclub start haar seizoen met een open middag Sport 21 minuten geleden
De participatieboom is een van de 28 kunstwerken van de expositie MuBo viert jong talent. Leerlingen van het Vada-college hebben hem gemaakt, onder leiding van kunstenaar-docent Marc de Laat.
Dichter geeft workshop tijdens jeugdexpositie Jeugd 1 uur geleden
Marktkramen verspreid over het centrum van Boxtel brachten zondag honderden bezoekers op de been. De Oranjebraderie maakte na enkele jaren afwezigheid een succesvolle rentree.
Oranjebraderie vult centrum met koopkramen Cultuur 2 uur geleden
Namen van links naar rechts: Jan van Lierop, Gerrit van der Zalm, Maria Smeltink-van Esch, burgermeester Ronald van Meygaarden en Frank de Bont. Rob Janssen ontbreekt op de foto; hij kreeg zijn lintje in Vught.
Boxtel twee ridders en drie leden in Orde Oranje-Nassau rijker Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Kocabas traint TSD-leden Sport 4 uur geleden
Logo
Blik op Heem van Selis. Het afgelopen half jaar waren veel woningen in aanbouw doelwit van inbrekers.
Camera's na inbraken Heem van Selis? Dat gaat Boxtel te ver 112 5 uur geleden
Logo
Marjon Schellekens, Débra Kluijtmans en Carla Bressers op de Voetboog, de weg die langs vrijwel alle sportclubs in Munsel leidt tijdens het wijkfestival op 9 juni.
Wijk Munsel-Selissen laat zien wat ze te bieden heeft Verenigingen 7 uur geleden
Afbeelding
Vuurspuwer brengt circussfeer naar Koningsdag Cultuur 8 uur geleden