Vrijwilliger John Verhoeven vraagt bij de entree van de Plus aan klanten om tijdens het boodschappen doen ook iets voor de Voedselbank te kopen.
Vrijwilliger John Verhoeven vraagt bij de entree van de Plus aan klanten om tijdens het boodschappen doen ook iets voor de Voedselbank te kopen. Foto: Pål Jansen.

Klanten doneren slordige veertig kratten aan Voedselbank

Verenigingen

Een actie van de Voedselbank, Geerts Adviesgroep uit Gemonde en supermarkt Plus aan de Van Beekstraat in Boxtel heeft vandaag een slordige veertig kratten vol voedingsproducten opgeleverd. 

Voorzitter Ab Gilhaus en vrijwilliger John Verhoeven van de Voedselbank aan de Achterbergstraat hebben zojuist medewerkers van Geerts Adviesgroep afgelost. Die hebben er het gros van de dag gestaan, erkent Gilhaus. ,,Ook fijn is de hulp die we van Youri en Claudia van Alem kregen”, benadrukt de preses van het goede doel. 

Het ondernemerskoppel dachten mee met het voordelig inkopen van producten, die klanten weer kunnen kopen voor de Voedselbank. In de supermarkt is een stellage opgetuigd met artikelen die één of twee euro kosten. Nadat klanten die hebben afgerekend bij de kassa, kunnen zij die ter plekke doneren aan de Voedselbank.

De vrijwilligers houden de actie bij de supermarkt regelmatig, ook bij andere grootgrutters in de gemeente Boxtel. Ook dit keer zijn er tientallen kratten vol langer houdbare voedingsmiddelen gedoneerd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Pål Jansen

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Adjunct-hoofdredacteur pol.jansen@brabantscentrum.nl

Het protestants kerkje aan de Clarissenstraat in Boxtel werd in 1812 gebouwd en is ontworpen door de Boxtelse architect, landmeter en politicus Hendrik Verhees. Op de achtergrond de toren van de Sint-Petrusbasiliek.
Ruud van Nooijen belicht historie van Boxtelse protestanten MuBo 10 jaar 8 uur geleden
Kas Beekmans tijdens een training op het TT-circuit in Assen op zijn nieuwe 600cc motor. De Boxtelaar promoveert komend seizoen naar een hogere klasse met zwaardere motoren.
Kas Beekmans promoveert naar zwaardere 600cc klasse Sport 11 uur geleden
Ramon Mulder (rechts) van Irene in duel met twee spelers van Mosa. De Gemondenaren misten veel kansen, waardoor ze uiteindelijk met 0-1 in eigen huis verloren.
Irene verliest thuis in duel van gemiste kansen Sport 12 uur geleden
De oud-gedecoreerden in Esch maken er een gezellige Koningsdag van. De officieuze bijeenkomst vormt een treffen van bekenden. Er is altijd wel wat bij te praten en de bewoners kennen elkaar allemaal.
Onofficiële bijeenkomst gedecoreerden Esch smaakt naar meer Cultuur 13 uur geleden
Vorig jaar werd de Boxtelse groep wandelaars onderweg aangemoedigd en voorzien van koffie en thee met een wafel door vrijwilligster Willemien Renders en haar man Henk.
Wandelen naar de Sint-Jan. Voor 'Met je hart' Verenigingen 13 uur geleden
RKSV Boxtel maakt nog altijd kans op het kampioenschap in de vijfde klasse D. De munselploeg won met 2-1 van Riel.
Boxtel wint zware strijd tegen tien man van Riel en blijft in kampioensrace Sport 14 uur geleden
Logo
De Oranjebraderie in Boxtel trok zondag volop bekijks. Het winkelend publiek kwam voor de koopjes, maar ook aan de kinderen was gedacht. Zo liep er een gigantische aap door het centrum.
Jagen op koopjes, potje darten en rondjes draaien in de carrousel tijdens drukbezochte Oranjebraderie Boxtel Cultuur 15 uur geleden
Afbeelding
Senioren praten over sociale netwerken en zorgzame buurt Bouwen en wonen 16 uur geleden