De sloop van enkele opstallen op het terrein van toekomstig bouwplan Hobbendonk is vorige week van start gegaan. Op het terrein van de vroegere stoomwasserij en meubelzaak komen 24 huizen. (Foto: Peter de Koning).
De sloop van enkele opstallen op het terrein van toekomstig bouwplan Hobbendonk is vorige week van start gegaan. Op het terrein van de vroegere stoomwasserij en meubelzaak komen 24 huizen. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

Opstallen wijken voor plan Hobbendonk

Algemeen

De start van de bouw van 24 woningen in plan Hobbendonk aan de Eindhovenseweg is een stap dichterbij. In opdracht van projectontwikkelaar IMvest is vrijdag een begin gemaakt met de sloop van enkele opstallen op het terrein van de vroegere meubelfabriek Joris aan de Eindhovenseweg.

Volgens IMvest gaat het om de ontmanteling van de oude en niet meer benodigde gebouwen op het terrein. Deze werkzaamheden zullen naar verwachting enkele weken in beslag nemen. Het gebouw dat blijft staan vormt een onderdeel van het nieuwe plan en zal worden ingevuld met ruime, moderne woonresidenties. De buitenzijde zal volledig in oude luister worden hersteld waardoor Boxtel een fraaie entree aan de zuidzijde krijgt.

In het hoofdgebouw van de vroegere wasserij, dat een monumentale status heeft, is plaats voor twee luxe appartementen waarin tal van authentieke details zichtbaar aanwezig blijven. Ook worden aan de Eindhovenseweg twee woningen gebouwd, een 19e eeuwse woning naast de vroegere wasserij blijft behouden en wordt gerestaureerd.

In de zomer van 2015 werden de eerste ideeën voor Hobbendonk gelanceerd. Alleen het monumentale hoofdgebouw van de vroegere stoomwasserij blijft behouden, de andere gebouwen die onderdak boden aan onder meer de firma Joris Meubelen worden op termijn gesloopt. Het plan omvat onder meer achttien vrijstaande woningen, tweekappers en rijtjeshuizen die op een groen terrein met binnenpleintje worden gebouwd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Jas de Keistamper ging in 2009 op bezoek bij jeugd van de Angelaschool. Vier jaar later erkende Unesco hem als representant van de reuzencultuur in Nederland en kreeg hij een plaatsje op de inventarislijst voor immaterieel erfgoed.
Jas de Keistamper wordt 75, maar krijgt volgend jaar pas verjaardagsvisite Cultuur 2 uur geleden
Modelvliegclub Boxtel toont fraaie toestellen in soorten en maten, zowel vliegtuigen als helikopters.
Modelvliegtuigclub start haar seizoen met een open middag Sport 4 uur geleden
De participatieboom is een van de 28 kunstwerken van de expositie MuBo viert jong talent. Leerlingen van het Vada-college hebben hem gemaakt, onder leiding van kunstenaar-docent Marc de Laat.
Dichter geeft workshop tijdens jeugdexpositie Jeugd 4 uur geleden
Marktkramen verspreid over het centrum van Boxtel brachten zondag honderden bezoekers op de been. De Oranjebraderie maakte na enkele jaren afwezigheid een succesvolle rentree.
Oranjebraderie vult centrum met koopkramen Cultuur 5 uur geleden
Namen van links naar rechts: Jan van Lierop, Gerrit van der Zalm, Maria Smeltink-van Esch, burgermeester Ronald van Meygaarden en Frank de Bont. Rob Janssen ontbreekt op de foto; hij kreeg zijn lintje in Vught.
Boxtel twee ridders en drie leden in Orde Oranje-Nassau rijker Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Kocabas traint TSD-leden Sport 8 uur geleden
Logo
Blik op Heem van Selis. Het afgelopen half jaar waren veel woningen in aanbouw doelwit van inbrekers.
Camera's na inbraken Heem van Selis? Dat gaat Boxtel te ver 112 9 uur geleden
Logo
Marjon Schellekens, Débra Kluijtmans en Carla Bressers op de Voetboog, de weg die langs vrijwel alle sportclubs in Munsel leidt tijdens het wijkfestival op 9 juni.
Wijk Munsel-Selissen laat zien wat ze te bieden heeft Verenigingen 10 uur geleden