Beeld van muziekvereniging Sint-Lambertus uit Gemonde.
Beeld van muziekvereniging Sint-Lambertus uit Gemonde.

Muziekverenigingen Gestel bundelen krachten

Algemeen

Muziekvereniging Sint-Lambertus uit Gemonde, harmonie Sint-Michaël (Sint-Michielsgestel), harmonie Wilhelmina (Den Dungen) en harmonie Tot Onderling Genoegen (Berlicum) hebben gezamenlijk het initiatief genomen tot het oprichten van een nieuwe muziekschool in de gemeente. Hiermee wordt het gat opgevuld dat door het faillissement van MIK is ontstaan. Het college van B. en W. heeft onlangs ingestemd met het plan van aanpak van de vier verenigingen. 

De muzieklessen worden in gemeenschapshuizen Den Durpsherd, De Litserborg en De Huif gegeven. De gemeente heeft de volledige boedel, met name instrumenten en geluidsapparatuur, van MIK aangekocht. De materialen worden ter beschikking gesteld aan het muziekonderwijs.

"Muziekonderwijs blijft op deze manier voor alle inwoners van de gemeente dichtbij huis beschikbaar," aldus wethouder Koos Loose. ,,We vinden het belangrijk dat de muziekschool kernoverstijgend is en dus voor iedereen toegankelijk. Het is fantastisch dat zo'n initiatief vanuit de verenigingen zelf komt, zij laten hiermee zien dat ze verantwoordelijkheid nemen. Precies hoe we het bedoeld hebben in het collegeakkoord en de kerntakendiscussie." Komend schooljaar wil de nieuwe muziekschool zijn deuren openen. Ook piano- en gitaarles worden aangeboden en er komt een afdeling voor musical en dans.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Afbeelding
Nog steeds rode cijfers ambtenarenorganisatie MGD Gemeente Boxtel 6 uur geleden
De initiatiefnemers van 'De verhalen liggen op straat' hopen het succes van vorig jaar in de Burgakker nu te herhalen 'rondom het processiepark'
Verhalenproject biedt schrijftalent een podium Cultuur 7 uur geleden
Kanoërs peddelen op de Dommel ter hoogte van Boxtel-Oost.
Kanoclub De Pagaai opent vaarseizoen Verenigingen 12 uur geleden
Logo
Sylvie van Weert (17) uit Liempde en de Boxtelse Richelle Smits (14) maken zich op voor de NK Paalsport op 2 juni en een optreden in spiegeltent Bon Salon op 16 juni.
'Kracht is belangrijk om goed te worden' Jeugd 13 uur geleden
De Gimmese Kapel treedt 20 mei op.
Gimmese Kapel brengt muziek en sfeer op terras Cultuur 16 uur geleden
Logo
Giel en Stijn Pijnenburg, de een werd zondag kampioen met MEP, de ander twee weken eerder met het eerste elftal van voetbalclub ODC. Twee kampioenen uit een gezin dus.
Twee kampioenen in gezin Pijnenburg: Giel met MEP en Stijn met ODC Sport 14 mei, 17:15
Van links naar rechts: Eppo Zant, Nino Scheutjens en Bjorn Harks. Zij debuteerden in de ring.
Boxtelse boksers 4Defence maken hun debuut in de ring Sport 14 mei, 16:45
Logo
Aanleg van het waterveld voor hockeyclub MEP in de zomer van 2014.
Boxtel trekt portemonnee voor kunstgras ODC en MEP Sport 14 mei, 16:16