Loes Neuteboom en Kylian Gutensohn staan samen op het hoogste treetje van het erepodium. Ze wonnen goud tijdens Skills the Finals in de categorie Groen, grond en infra.
Loes Neuteboom en Kylian Gutensohn staan samen op het hoogste treetje van het erepodium. Ze wonnen goud tijdens Skills the Finals in de categorie Groen, grond en infra. Foto: Worldskills Nederland.

Studenten Yuverta mbo Boxtel winnen brons en goud

Jeugd

Koen van de Ven, Loes Neuteboom en Kylian Gutensohn, studenten van Yuverta mbo Boxtel, gooiden vrijdag tijdens vakwedstrijd Skills the Finals hoge ogen. Koen sleepte in de discipline monteur mobiele werktuigen brons in de wacht. Loes en Kylian wonnen als duo goud in de categorie Groen, grond en infra. De prijsuitreiking was in de Brabanthallen in Den Bosch.

Tijdens Skills the Finals streden ruim zeshonderd mbo-studenten om het Nederlands kampioenschap in hun vakgebied. Ruim vierduizend bezoekers zagen hoe de winnaars bekendgemaakt werden. 

STROOM UIT

Demissionair minister Robbert Dijkgraaf van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap was bij de prijsuitreiking aanwezig. Hij deelde de gouden plakken uit in de sector Techniek en Gebouwde Omgeving. Dijkgraaf: ,,Wat ik mooi vind aan Skills is dat je ziet op hoeveel verschillende terreinen je echt knettergoed kunt worden. Als er geen mbo’ers zouden zijn gaat letterlijk de stroom uit en staat Nederland helemaal vast. Het zijn allemaal vakken die we keihard nodig hebben. Ook internationaal geloven andere ministers bijna niet wat wij hier in Nederland in het mbo doen. Jullie zijn pioniers.”

De vaardigheden van Koen, Loes en Kylian waren al voor vrijdag op de proef gesteld. In de Brabanthallen konden zij hun vakmanschap uiteraard niet tonen. Landbouwmachines repareren en grondwerk verrichten kan enkel op locatie. De studenten wisten dus niet meteen na hun inspanningen of ze tot de top van Nederland behoorden. De medailles op vrijdag waren het wachten echter waard.

Het tweedaagse evenement in de Brabanthallen was niet alleen een grote vakwedstrijd, maar ook een gelegenheid voor jongeren om zich te oriënteren op een opleiding. Ze konden door deel te nemen aan activiteiten kennismaken met allerlei beroepen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Al vroeg op de avond stroomde de Markt vol. Zij wilden namelijk niets missen van internetsensatie Boer Harm en zanger Wesly Bronkhorst. Koningsnacht was daarmee een mooie aftrap voor Oranje Festival Boxtel.
De kop is eraf voor Oranje Festival: geslaagde koningsnacht in Boxtel Cultuur 1 uur geleden
In Liempde zijn jongeren bezig met de organisatie van een obstakelrun voor kinderen met hun ouders. Bij De Langspier was in 2018 ook een dergelijk evenement, voor jeugd én voor volwassenen.
O'Liempdse Spelen voor en door lokale jongeren Jeugd 2 uur geleden
Afbeelding
Met De Keistampers wandelen door de Kampina Sport 4 uur geleden
Hans van der Schoot overhandigt het eerste exemplaar van het jaarboek 2021 samen met een boeket bloemen aan Thea Tilburgs.
Heemkunde Gemonde brengt weer jaarboek uit Verenigingen 6 uur geleden
Logo
Jeugddrumband De Jordaantjes stak zich bij het twintigjarig bestaan in het nieuw en poseerde op de trappen van het toenmalige waterschapsgebouw aan het Molenpad.
De Jordaantjes: alle namen zijn achterhaald! Historie 7 uur geleden
Logo
De tent op de Markt staat vol voor het Oranje Festival Boxtel.
Oranje Festival trapt feestelijk weekend in Boxtel af Cultuur 16 uur geleden
Logo
Jas de Keistamper ging in 2009 op bezoek bij jeugd van de Angelaschool. Vier jaar later erkende Unesco hem als representant van de reuzencultuur in Nederland en kreeg hij een plaatsje op de inventarislijst voor immaterieel erfgoed.
Jas de Keistamper wordt 75, maar krijgt volgend jaar pas verjaardagsvisite Cultuur 21 uur geleden
Modelvliegclub Boxtel toont fraaie toestellen in soorten en maten, zowel vliegtuigen als helikopters.
Modelvliegtuigclub start haar seizoen met een open middag Sport 22 uur geleden