Burgemeester Jan Pommer stelde zaterdagmiddag bij dorpshuis De Kei de vijfde buitengeplaatste AED in Gemonde  in gebruik. Kort daarna mochten ook de plaatselijke hulpverleners de code van het apparaat in toetsen.  (Foto: Stefan Latijnhouwers).
Burgemeester Jan Pommer stelde zaterdagmiddag bij dorpshuis De Kei de vijfde buitengeplaatste AED in Gemonde in gebruik. Kort daarna mochten ook de plaatselijke hulpverleners de code van het apparaat in toetsen. (Foto: Stefan Latijnhouwers).

Gemonde officieel hartveilig

Algemeen

Als eerste kern in de gemeente Sint-Michielsgestel is Gemonde zaterdagmiddag 'hartveilig' verklaard. Burgemeester Jan Pommer stelde buiten bij dorpshuis De Kei de vijfde AED (hartdefibrillator) in gebruik.

Het dorpshuis was al voorzien van een AED, maar die hing aan een muur in het gebouw. De voorziening is nu buiten aan de voorkant van De Kei bevestigd en kan door een code in te tikken door hulpverleners gebruikt worden in geval van nood.

Burgemeester Pommer verrichte de officiële handeling in aanwezigheid van onder anderen (oud-)gemeenteraadsleden, vertegenwoordigers van de Ondernemersvereniging Gemonde, Stichting Hartwacht Sint-Michielsgestel en de plaatselijke Parochiële Caritas Instelling (PCI).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Kanoërs peddelen op de Dommel ter hoogte van Boxtel-Oost.
Kanoclub De Pagaai opent vaarseizoen Verenigingen 2 uur geleden
Logo
Sylvie van Weert (17) uit Liempde en de Boxtelse Richelle Smits (14) maken zich op voor de NK Paalsport op 2 juni en een optreden in spiegeltent Bon Salon op 16 juni.
'Kracht is belangrijk om goed te worden' Jeugd 3 uur geleden
De Gimmese Kapel treedt 20 mei op.
Gimmese Kapel brengt muziek en sfeer op terras Cultuur 6 uur geleden
Logo
Giel en Stijn Pijnenburg, de een werd zondag kampioen met MEP, de ander twee weken eerder met het eerste elftal van voetbalclub ODC. Twee kampioenen uit een gezin dus.
Twee kampioenen in gezin Pijnenburg: Giel met MEP en Stijn met ODC Sport 21 uur geleden
Van links naar rechts: Eppo Zant, Nino Scheutjens en Bjorn Harks. Zij debuteerden in de ring.
Boxtelse boksers 4Defence maken hun debuut in de ring Sport 21 uur geleden
Logo
Aanleg van het waterveld voor hockeyclub MEP in de zomer van 2014.
Boxtel trekt portemonnee voor kunstgras ODC en MEP Sport 22 uur geleden
Afbeelding
't Geveltje en HGF strijden om zaalvoetbaltitel Sport 22 uur geleden
Freek Claasen verzorgt een lesje vendelen aan de schooljeugd. De workshops worden momenteel herhaald bij museum MuBo. Zaterdag 25 mei is de volgende.
Schuttersgilde heeft nieuw bloed nodig Verenigingen gisteren