Afbeelding

Debat centrumvisie Boxtel uitgesteld na 'organisatiefout'

Algemeen

De vergadering van de Boxtelse gemeenteraad over de veelbesproken detailhandels- en horecavisie gaat heden, dinsdag 24 maart niet door. Maandagavond constateerde wethouder Eric van den Broek dat de raadsleden door een fout in de gemeentelijke organisatie een verkeerde versie van de visie hebben ontvangen.

De visie is opgesteld 'via een intensief participatietraject en gaat over belangrijke, economische keuzes voor onze gemeenschap', zo stelt de gemeente in een verklaring. ,,Een raadsbesluit op basis van verkeerde stukken doet geen recht aan het goed verlopen traject, het onderwerp en de belangen die ermee samenhangen. Het zou onverantwoord zijn om de behandeling vanavond door te laten gaan. In het verstuurde stuk ontbreekt op een aantal punten nadere toelichting of onderbouwing. Tijdens het participatietraject is gevraagd deze toe te voegen. Na overleg met de wethouder, heeft de burgemeester dan ook besloten de raadsvergadering te verdagen tot 31 maart."

Burgemeester Mark Buijs concludeert op basis van de rest van de agenda dat het beter is om de hele raadsvergadering een week uit te stellen. ,,De raadsvoorstellen over de detailhandels- en horecavisie en parkeren in het Centrum hangen nauw met elkaar samen. De andere onderwerpen zijn belangrijk, maar kunnen een week worden uitgesteld." Wethouder Van den Broek en burgemeester Buijs hebben beide persoonlijk contact gehad met de fractievoorzitters in de gemeenteraad om hen te informeren over de situatie. ,,Ook de klankbordgroep van ondernemers is op de hoogte gebracht van het verdagen van de raadsvergadering", zo laat de gemeente weten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Jas de Keistamper ging in 2009 op bezoek bij jeugd van de Angelaschool. Vier jaar later erkende Unesco hem als representant van de reuzencultuur in Nederland en kreeg hij een plaatsje op de inventarislijst voor immaterieel erfgoed.
Jas de Keistamper wordt 75, maar krijgt volgend jaar pas verjaardagsvisite Cultuur 2 uur geleden
Modelvliegclub Boxtel toont fraaie toestellen in soorten en maten, zowel vliegtuigen als helikopters.
Modelvliegtuigclub start haar seizoen met een open middag Sport 3 uur geleden
De participatieboom is een van de 28 kunstwerken van de expositie MuBo viert jong talent. Leerlingen van het Vada-college hebben hem gemaakt, onder leiding van kunstenaar-docent Marc de Laat.
Dichter geeft workshop tijdens jeugdexpositie Jeugd 4 uur geleden
Marktkramen verspreid over het centrum van Boxtel brachten zondag honderden bezoekers op de been. De Oranjebraderie maakte na enkele jaren afwezigheid een succesvolle rentree.
Oranjebraderie vult centrum met koopkramen Cultuur 5 uur geleden
Namen van links naar rechts: Jan van Lierop, Gerrit van der Zalm, Maria Smeltink-van Esch, burgermeester Ronald van Meygaarden en Frank de Bont. Rob Janssen ontbreekt op de foto; hij kreeg zijn lintje in Vught.
Boxtel twee ridders en drie leden in Orde Oranje-Nassau rijker Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Kocabas traint TSD-leden Sport 7 uur geleden
Logo
Blik op Heem van Selis. Het afgelopen half jaar waren veel woningen in aanbouw doelwit van inbrekers.
Camera's na inbraken Heem van Selis? Dat gaat Boxtel te ver 112 8 uur geleden
Logo
Marjon Schellekens, Débra Kluijtmans en Carla Bressers op de Voetboog, de weg die langs vrijwel alle sportclubs in Munsel leidt tijdens het wijkfestival op 9 juni.
Wijk Munsel-Selissen laat zien wat ze te bieden heeft Verenigingen 9 uur geleden