Beeld van de inzegening van de nieuwe kapel 'Maria Koningin van de Vrede' op het kerkhof van de vroegere Heilig Hartkerk. (Foto: Marc Cleutjens).
Beeld van de inzegening van de nieuwe kapel 'Maria Koningin van de Vrede' op het kerkhof van de vroegere Heilig Hartkerk. (Foto: Marc Cleutjens).

Breukelse kapel heet 'Maria Koningin van de Vrede'

Algemeen

Pastoor Jacques Grubben van de Heilig Hartparochie in Boxtel heeft op Hemelvaartsdag de nieuwe Mariakapel op het kerkhof van de vroegere Heilig Hartkerk ingezegend. De Breukelse kapel heeft de naam 'Maria Koningin van de Vrede' gekregen.

Minstens tweehonderd parochianen waren aanwezig bij de inzegening en die grote opkomst verraste pastoor Grubben. ,,Dit had ik nooit durven dromen. Er is geen houden aan, wat een drukte." Inderhaast werden extra stoelen en banken geplaatst om alle bezoekers een zitplaats te geven.

Grubben maakte kort voor aanvang van de plechtigheid een paar foto's van alle gevulde stoelen en baken die voor de kapel waren opgesteld. ,,Ik hoop dat veel mensen hier hun thuis, hun rust en stilte en een moment van vreugde of misschien verdriet kunnen beleven."

Ria van Beljouw blikte in een korte toespraak terug op de totstandkoming van de kapel, die is ingericht in het vroegere knekelhuisje op de begraafplaats. SintLucas-studente Lieke Leenders uit Deurne ontwierp de vier glas-in-loodramen. ,,Ik heb een ontwerp gemaakt dat is gebaseerd op de vloer van de vroegere Heilig Hartkerk", vertelde Lieke. Ze koos voor gezandstraalde ramen met fraaie motieven, in de kleuren wit en aquamarijn.

De naam van de kapel is geïnspireerd op een bezoek dat pastoor Grubben enkele jaren geleden kreeg van een parochiaan. ,,Die vertelde me dat ik vrede moest komen brengen. Dat heeft ons gebracht op de naam 'Maria Koningin van de Vrede'. 

In Brabants Centrum van donderdag 20 mei een uitgebreide terugblik op de inzegening van de Mariakapel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Namen van links naar rechts: Jan van Lierop, Gerrit van der Zalm, Maria Smeltink-van Esch, burgermeester Ronald van Meygaarden en Frank de Bont. Rob Janssen ontbreekt op de foto; hij kreeg zijn lintje in Vught.
Boxtel twee ridders en drie leden in Orde Oranje-Nassau rijker Algemeen 41 minuten geleden
Afbeelding
Kocabas traint TSD-leden Sport 47 minuten geleden
Logo
Blik op Heem van Selis. Het afgelopen half jaar waren veel woningen in aanbouw doelwit van inbrekers.
Camera's na inbraken Heem van Selis? Dat gaat Boxtel te ver 112 2 uur geleden
Logo
Marjon Schellekens, Débra Kluijtmans en Carla Bressers op de Voetboog, de weg die langs vrijwel alle sportclubs in Munsel leidt tijdens het wijkfestival op 9 juni.
Wijk Munsel-Selissen laat zien wat ze te bieden heeft Verenigingen 3 uur geleden
Afbeelding
Vuurspuwer brengt circussfeer naar Koningsdag Cultuur 5 uur geleden
Wie kent dit jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 6 uur geleden
Logo
Camping De Mus'donck aan de Gemondesestraat 8 werd enkele jaren terug door de nieuwe eigenaren Sylvia Beerens en Manfred Beckmann Lapré omgedoopt tot Blue Woods.
Groene Hart hekelt gemeentebeleid milieuvriendelijk Blue Woods Natuur & milieu 21 uur geleden
Koningsdag in Esch.
Oranje tompouce voor gedecoreerden Esch Cultuur 22 uur geleden