De voorraad lege flessen groeit nog steeds. Deze foto is van woensdagochtend.
De voorraad lege flessen groeit nog steeds. Deze foto is van woensdagochtend. Foto: eigen collectie.

Lege flessen tegen eenzaamheid voor Met je hart

Algemeen

Wie de komende maand mei lege flessen en blikjes inlevert bij supermarkt Jumbo in winkelcentrum Oosterhof kan het statiegeld doneren aan stichting Met je hart Boxtel. Hiermee kan de stichting ontmoetingen blijven organiseren voor eenzame, zelfstandige wonende, ouderen in de gemeente.

Meer dan de helft van de ouderen (75+) voelt zich eenzaam. Volgens de stichting kan dit aantal landelijk oplopen naar meer dan 1,1 miljoen in 2030. Met je hart Boxtel zet zich in om dit te voorkomen.

Ruim zestig vrijwilligers brengen eenzame ouderen samen. In 2023 werden maar liefst 640 ontmoetingen georganiseerd. Van een lunch in de plaatselijke horeca tot luisteren naar lezingen en samenkomsten met Boxtelse jeugd. Met de financiële hulp van het statiegeld kunnen de vrijwilligers dit blijven organiseren of het aantal ontmoetingen laten groeien en zo afrekenen met eenzaamheid onder ouderen in de gemeente Boxtel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Rens van den Elsen

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Redacteur: rens.vandenelsen@brabantscentrum.nl

Heren 1 van hockeyclub MEP heeft  vandaag het kampioenschap behaald in de eerste klasse.
Hockeymannen MEP zijn kampioen Sport 3 uur geleden
Logo
Vlnr: een afbeelding van de gouden Romeinse munt die tijdens de bouw van de wijk Munsel werd opgegraven. Ook de Boxtelse reus Jas de Keistamper is nu in graffiti te bewonderen Net als kunstschilder Jan Kruijssen.
Indrukwekkende graffitikunst bij MuBo MuBo 10 jaar 5 uur geleden
Logo
Spiegeltent Bon Salon staat er al! Vrijdag begon de opbouw in park Stapelen, zaterdag waren de vijftien vrijwilligers nog druk in de weer.
Spiegeltent staat er al: 'Alles is af, we zitten aan de koffie' Cultuur 8 uur geleden
Logo
Theatermaker Eric van Overbeek en zijn partner Wendy Riemslag staan voor het eerst samen op het podium in de zelf geschreven voorstelling 'Echte liefde valt niet te waarommen'.
Droom Eric en Wendy komt uit met eigen theaterstuk Cultuur 11 uur geleden
Taekwondo-school Dekker in actie tijdens ITF-evenement in Barneveld, waar 120 taekwondoka's aan meededen. De Boxtelse sayhun Ad Dekker (tweede van rechts) verzorgde spartrainingen.
Taekwondoka's doen ervaring op in Barneveld Sport 11 uur geleden
Logo
Afbeelding
Twenty-one! Column 12 uur geleden
Logo
Het kleinschalige popfestival Boer zoekt Band beleefde vorig jaar haar laatste editie vanwege het sluiten van café D'n Boer aan de Corpus. Komend weekend debuteert de opvolger ervan op de Markt: Boxtel on Stage.
Boxtel on Stage debuteert: 'We brengen reuring naar de Markt' Cultuur 11 mei, 17:00
Logo
Michel Geelen in zijn eigen studio Schültenbrau, waar hij uren kan pielen met zijn muziek.
'Muzikant? Nee, ik ben een muzikaal knutselaar' Cultuur 11 mei, 16:00