Liefst 220 jonge atleten waren zondag in de weer op het atletiekterrein van Marvel aan de Voetboog, waar de regionale Athletic Champs plaatsvonden.
Liefst 220 jonge atleten waren zondag in de weer op het atletiekterrein van Marvel aan de Voetboog, waar de regionale Athletic Champs plaatsvonden. Foto: eigen collectie.

Krachtmetingen en een uitputtingsslag op de Boxtelse atletiekbaan

Sport

Liefst 220 jonge atleten renden, sprongen, wierpen en stootten zondag in sportpark Den Wielakker. Atletiekvereniging Marvel was de gastheer van Athletics Champs, een regionale jeugdwedstrijd die jaarlijks terugkeert op het sportterrein aan de Voetboog.

Het was de tweede regiowedstrijd van het seizoen, nadat deze in april in Vught plaatsvond. 

De wedstrijd was op het middenveld van de atletiekbaan van AV Marvel waar het gras er uitstekend bij lag doordat gemeente Boxtel het terrein vorig jaar opnieuw had ingezaaid. De 220 deelnemers werden verdeeld onder 24 teams die vijf verschillende onderdelen van telkens twintig minuten moesten voltooien

TEAMESTAFETTE

Traditiegetrouw werd begonnen met een teamestafette op het veld (zie foto). De oudste pupillen kwamen daarna in actie met vortex-werpen, verspringen, de zestigmetersprint, discusslingeren en zestigmeterhordenlopen. Het programma voor de jongste pupillen week naast vortex-werpen en verspringen wat af. Zij krijgen nog  hoogspringen, medicienbalstoten en een pendelestafette met horden voorgeschoteld.

Met name bij de starts voor de sprint en horden werden verschillende valse starts gemaakt. De jonge atleten waren er natuurlijk op gebrand om het eigen persoonlijk record te verbeteren... 

CONDITIE

Als laatste element testte de jeugd de conditie. De oudsten moesten in zes minuten zoveel mogelijk rondjes op de baan rennen, de jongsten kregen daar vier minuten voor.

Voor sommigen bleek het afsluitende onderdeel een ware uitputtingsslag, anderen volgden een weloverwogen krachtenverdeling. 

Wie een keer atletiek wil uitproberen, is iedere woensdag tussen 18.00 en 19.00 uur of zaterdag van 10.00 tot 11.00 uur welkom op de atletiekbaan aan De Voetboog 24.

Liefst 220 jonge atleten waren zondag in de weer op het atletiekterrein van Marvel aan de Voetboog, waar de regionale Athletic Champs plaatsvonden.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Pål Jansen

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Adjunct-hoofdredacteur pol.jansen@brabantscentrum.nl

Logo
Cor Molenaar en zijn zus Karin van Overbeek, vorig jaar tijdens de Heilig Bloedprocessie. Komende zondag loopt ook broer Michiel mee, die komt daarvoor speciaal over vanuit Schotland.
Terug naar Boxtel om mee te doen aan bloedprocessie. Zelfs vanuit Schotland Boxtels Dorpsfeest 11 uur geleden
Countrymuziek in gemeenschapshuis De Rots.
De Rots vult zich met countrymuziek Cultuur 12 uur geleden
Jeugd van de Sint-Petrusschool presenteerde eerder in deze krant de kunstwerken voor de expositie in MuBo.
Spoken word tijdens expositie MuBo viert Jong Talent MuBo 10 jaar 14 uur geleden
Liempdse kunstenaars laten hun werk zien tijdens het Liempds Kunstpad, zoals lichtschilder Tonny van Bree in 2022.
Kunstliefhebbers halen hun hart op in Liempde MuBo 10 jaar 15 uur geleden
Meekijken in een brandweerwagen, op een politiemotor zitten of zelfs in de boeien geslagen worden. In jongerencentrum B-Town werd vorig jaar ook al eens een veiligheidsdag georganiseerd.
Brandjes blussen met brandweerman Sam op de Markt Gemeente Boxtel 17 uur geleden
Vendelier Freek Claasen van het gilde Sint-Barbara & Sint-Joris.
Trom- en vendelworkshop MuBo 10 jaar 18 uur geleden
Logo
Archieffoto van een internationale jeugdwedstrijd bij Hockeyclub Liempde. De vereniging is toe aan nieuw kunstgras en hoopt in ieder geval voor 2026 dat het enige wedstrijdveld wordt vervangen.
'Investering in kunstgrasvelden voelt als willekeur' Sport 21 uur geleden
Fietsen bij winkelcentrum Oosterhof, nog voor de verbouwing.
Boxtel stimuleert fietsgebruik met winactie Algemeen 23 mei, 19:30