Afbeelding ter illustratie.
Afbeelding ter illustratie. Foto: Bas van den Biggelaar.

RKSV Boxtel lijkt kans op titel weg te geven

Sport

RKSV Boxtel pas op de plaats in de jacht op het kampioenschap. De Munselpoeg was aan een opmars bezig, maar de zegereeks van vijf wedstrijden eindigde zondag na een gelijkspel tegen SVG in Tilburg. De kans om in de resterende twee competitiewedstrijden de koploper nog te passeren, is gering. 

Beide ploegen kregen vlak na de aftrap diverse kansen. In korte tijd regen de Boxtelse gasten de nodige corners aaneen, maar een doelpunt bleef uit. SVG kwam na twintig minuten bijna op voorsprong: doelman Jaap Arts keek toe hoe een vrije trap op het aluminium belandde. 

Even later kwamen de Tilburgers alsnog op voorsprong. De Boxtelse defensie ging niet geheel vrijuit toen SVG vlak voor rust via een uitbraak de 1-0 maakte. Hoewel de eerste helft zich kenmerkte door veelvuldig balverlies, onzorgvuldige passing en onrustig voetbal aan beide kanten, kwam RKSV Boxtel tegen de verhouding in op achterstand.

AAN DE GROND GENAGELD

Enkele minuten na rust verzilverde Jesse van Homelen een vrije trap op de rand van zestienmetergebied. De doelman van SVG stond aan de grond genageld toen de bal in de linkerhoek binnenviel: 1-1.

De gasten probeerden met man en macht een overwinning uit het vuur te slepen. Valentijn Waals kreeg nog de grootste kans om zijn ploeg aan de zege te helpen: na een dieptepass stormde hij alleen op de keeper af. In plaats van de bal breed te leggen op Gino Mauriks ging hij voor eigen succes en de bal kwam in het zijnet.

In de slotminuten kregen de Boxtelaren nog een indirecte vrije trap binnen het Tilburgse doelgebied. Die moest twee keer worden overgenomen omdat de SVG-verdedigers te vroeg uitliepen. Alle schoten belandden echter in de muur.

NACOMPETITIE

De voetballers uit Boxtel deden zichzelf te kort met de puntendeling. De Boxtelse formatie had op twee punten achterstand van Audacia, maar in plaats daarvan ziet zij de koploper uitlopen naar een voorsprong van vijf punten. Nummer twee HMVV staat nu drie punten los. Toch draait de Munselploeg een uitstekende tweede periode waardoor er nog kansen zijn op promotie via de nacompetitie. 

Maandag 20 mei is de thuiswedstrijd tegen de Bocht ’80 uit Oirschot. Aftrap in sportpark Munsel: 14:30 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Cor Molenaar en zijn zus Karin van Overbeek, vorig jaar tijdens de Heilig Bloedprocessie. Komende zondag loopt ook broer Michiel mee, die komt daarvoor speciaal over vanuit Schotland.
Terug naar Boxtel om mee te doen aan bloedprocessie. Zelfs vanuit Schotland Boxtels Dorpsfeest 9 uur geleden
Countrymuziek in gemeenschapshuis De Rots.
De Rots vult zich met countrymuziek Cultuur 11 uur geleden
Jeugd van de Sint-Petrusschool presenteerde eerder in deze krant de kunstwerken voor de expositie in MuBo.
Spoken word tijdens expositie MuBo viert Jong Talent MuBo 10 jaar 12 uur geleden
Liempdse kunstenaars laten hun werk zien tijdens het Liempds Kunstpad, zoals lichtschilder Tonny van Bree in 2022.
Kunstliefhebbers halen hun hart op in Liempde MuBo 10 jaar 14 uur geleden
Meekijken in een brandweerwagen, op een politiemotor zitten of zelfs in de boeien geslagen worden. In jongerencentrum B-Town werd vorig jaar ook al eens een veiligheidsdag georganiseerd.
Brandjes blussen met brandweerman Sam op de Markt Gemeente Boxtel 15 uur geleden
Vendelier Freek Claasen van het gilde Sint-Barbara & Sint-Joris.
Trom- en vendelworkshop MuBo 10 jaar 17 uur geleden
Logo
Archieffoto van een internationale jeugdwedstrijd bij Hockeyclub Liempde. De vereniging is toe aan nieuw kunstgras en hoopt in ieder geval voor 2026 dat het enige wedstrijdveld wordt vervangen.
'Investering in kunstgrasvelden voelt als willekeur' Sport 20 uur geleden
Fietsen bij winkelcentrum Oosterhof, nog voor de verbouwing.
Boxtel stimuleert fietsgebruik met winactie Algemeen 23 mei, 19:30