Uitsnede archieffoto Brabants Centrum.
Uitsnede archieffoto Brabants Centrum. Foto: Hans Verberk.

Jonkies bezorgen Irene een punt tegen de koploper

Sport

Het door blessures geteisterde Irene heeft zondag een punt gepakt tegen koploper SV Olland. De toch al volle ziekenboeg van de Gemondenaren werd tijdens de warming-up nog groter door het uitvallen van Owen van Lith. Jeugdspeler Thomas van der Lee maakte hierdoor zijn opwachting in het vaandelteam.

Irene begon de thuiswedstrijd in sportpark De Laat zoals het de laatste weken altijd deed: kort op de bal  zitten en de snelste route naar het doel zoeken. In de derde minuut kwamen de Gemondenaren al 1-0 voor: na een diepe bal was Levi van Rooij zijn tegenstander Rob van der Heijden te slim af en hij rondde beheerst af. 

De ploeg van coach Youssef Laaroussi, die volgend seizoen vertrekt naar RKVV Keldonk, was tot halverwege de eerste helft de bovenliggende partij. Daarna was het aan SV Olland. Een van de lange ballen belandde bij buitenspeler Stefan van Erven die voorgaf op het hoofd van de geheel vrijstaande Harm van Oirschot: 1-1.

SNOEIHARD

In de tweede helft waren de eerste tien minuten wederom voor Irene. Na een goede combinatie op links, gaf Rob Groenendaal een puike voorzet, maar zowel Levi als Milan van Rooij konden de enorme kans niet benutten. Kay van de Sande kopte enkele minuten later nog een corner van Gijs Voets snoeihard op de kruising.

Olland ging beter om met de kansen. Een voorzet kwam ongelukkig via keeper Roy Versantvoort en de lat weer terug in het veld, een aanvaller van de gasten kopte al vallend de 1-2 binnen.

Irene hield strijdend de schade beperkt, maar de koploper leek er met drie punten vandoor te gaan. Er kwamen nog twee jeugdspelers het veld in vanwege een blessure en vermoeidheid, waaronder Luuk van Hal. Hij veroverde op knappe wijze met een sliding de bal. Die kwam voor de voeten van leeftijdsgenoot Van der Lee. Zijn uithaal verraste de Ollandse keeper: 2-2. Met het gelijkspel kreeg Irene loon naar werken.

Zondag 21 april speelt de formatie een uitwedstrijd in en tegen Gassel. Aftrap: 14.30 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Cor Molenaar en zijn zus Karin van Overbeek, vorig jaar tijdens de Heilig Bloedprocessie. Komende zondag loopt ook broer Michiel mee, die komt daarvoor speciaal over vanuit Schotland.
Terug naar Boxtel om mee te doen aan bloedprocessie. Zelfs vanuit Schotland Boxtels Dorpsfeest 11 uur geleden
Countrymuziek in gemeenschapshuis De Rots.
De Rots vult zich met countrymuziek Cultuur 12 uur geleden
Jeugd van de Sint-Petrusschool presenteerde eerder in deze krant de kunstwerken voor de expositie in MuBo.
Spoken word tijdens expositie MuBo viert Jong Talent MuBo 10 jaar 14 uur geleden
Liempdse kunstenaars laten hun werk zien tijdens het Liempds Kunstpad, zoals lichtschilder Tonny van Bree in 2022.
Kunstliefhebbers halen hun hart op in Liempde MuBo 10 jaar 15 uur geleden
Meekijken in een brandweerwagen, op een politiemotor zitten of zelfs in de boeien geslagen worden. In jongerencentrum B-Town werd vorig jaar ook al eens een veiligheidsdag georganiseerd.
Brandjes blussen met brandweerman Sam op de Markt Gemeente Boxtel 17 uur geleden
Vendelier Freek Claasen van het gilde Sint-Barbara & Sint-Joris.
Trom- en vendelworkshop MuBo 10 jaar 18 uur geleden
Logo
Archieffoto van een internationale jeugdwedstrijd bij Hockeyclub Liempde. De vereniging is toe aan nieuw kunstgras en hoopt in ieder geval voor 2026 dat het enige wedstrijdveld wordt vervangen.
'Investering in kunstgrasvelden voelt als willekeur' Sport 21 uur geleden
Fietsen bij winkelcentrum Oosterhof, nog voor de verbouwing.
Boxtel stimuleert fietsgebruik met winactie Algemeen 23 mei, 19:30