Jeugdspelers van Hockeyclub Liempde (HCL) troffen zondag een bijzondere tegenstander: (bijna-) leeftijdsgenoten van CIAC Men's Hockey uit de Ierse plaats Limerick.
Jeugdspelers van Hockeyclub Liempde (HCL) troffen zondag een bijzondere tegenstander: (bijna-) leeftijdsgenoten van CIAC Men's Hockey uit de Ierse plaats Limerick. Foto: Hans Verberk.

Liempdse hockeyers spelen wedstrijd tegen Ieren

Sport

De teams van Hockeyclub Liempde spelen hun wedstrijden tegen opponenten uit de regio. Dat was zondag anders voor de jongens onder zestien jaar. Toen betraden elf Ieren het kunstgras in het sportpark Bolakkers aan de Hogenbergseweg.

Jeugdspelers onder de veertien van CIAC Men’s Hockey uit de plaats Limerick speelden tegen Liempdse (bijna-) leeftijdsgenoten.

De wedstrijd ging gelijk op. De hockeyers vochten menig duel uit op het middenveld en het publiek zag een aantal rushes langs de zijlijn. Uiteindelijk werd de wedstrijd met 1-2 in het voordeel van de Ieren beslist. Daarna natuurlijk een gezamenlijke foto met de kleuren van Liempde en CIAC kriskras door elkaar. In het clubhuis volgde een gezellig samenzijn. Een warm onthaal in Liempde, met worstenbroodjes, leidde tot het uitwisselen van Instagram-adressen en plannen maken voor een return. 

TRADITIE

Daarmee zou een soortgelijke traditie kunnen ontstaan als die tussen de Ierse club CIAC en HC Den Bosch. Want daaruit kwam de wedstrijd in Liempde voort.

Twintig jaar geleden gingen zestien jongens onder veertien van HC Den Bosch naar Ierland voor een hockeytrip, die onder andere naar CIAC voerde. Het jaar daarop volgde een tegenbezoek. Tot op de dag van vandaag zijn er ontmoetingen tussen de Ieren en de Bossche club. Er staan steeds andere jongens op het veld, maar de staf is vrij constant.

De Ieren waren dus in hoofdzaak in Nederland voor een wedstrijd tegen HC Den Bosch JO14-2. Ze zochten daarnaast een ploeg uit de regio om tegen te hockeyen en die vonden ze in Liempde. Na het treffen reisden de bezoekers terug naar Limerick. Wie weet hockeyen de Liempdse jongens volgend jaar een potje in Ierland.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Afbeelding
'Zonder geld geen gemeenten en geen taken zonder knaken' Politiek 7 uur geleden
Logo
Patricia de Moet toont een pakketje bloemzaden.
Patricia de Moet uit Esch beheert voedselbank voor bijen Natuur & milieu 11 uur geleden
Logo
De gemeente Boxtel besloot vorig jaar dat de plannen voor nieuwbouwwijk Reigerskant konden worden aangepast. Zo komt er ruimte voor 32 sociale huurwoningen.
Duidelijkheid over grondprijzen voor corporaties Bouwen en wonen 13 uur geleden
Onderste rij vlnr: Beau van Dun (groep 5), Pepijn Bax (groep 3), Cato Bouwen (groep 3). Bovenste rij vlnr: Bente van Heesch (groep 8), Raff Verhoeven (groep 5), kunstenares Cindy de Graaff, Mart Verhappen (groep 8)
Sint-Petrusschool maakt kunst met een boodschap MuBo 10 jaar 13 uur geleden
Afbeelding
Veel rook bij brand landbouwloods Hal 112 14 uur geleden
Opgravingen op Hoogkeiteren Esch, 1960. Archeologische werkzaamheden op het terrein van de familie Van der Meijden, thans Haarenseweg 30.
Romeinen in Esch: lezing en wandeling MuBo 10 jaar 14 uur geleden
Logo
Van boven is goed te zien hoe groot het terrein van varkensslachterij Vion is geworden. De nieuwe bedrijfshal is rechts te zien op de foto.
'Salamitactiek van Vion en de gemeente Boxtel' Bouwen en wonen 16 apr, 17:15
Logo
De Essche Stroom bij Esch. Het laatste deel van de rivier wordt aangepakt in fases. Zo wordt de stuw ter hoogte van de Kollenberg verplaatst naar een stuk stroomopwaarts.
Esch even zonder ommetje via stuw Natuur & milieu 16 apr, 14:59