Afbeelding

Taverbo houdt zicht op het kampioenschap

Sport

Het eerste team van tafeltennisvereniging Taverbo speelde eergisteren in eigen huis een heuse kampioenskraker tegen koploper SVE uit Utrecht. Om zicht te houden op de titel in de landelijke tweede divisie, poule C, moest Taverbo winnen en liefst de achterstand van vijf punten zoveel mogelijk verkleinen.

Taverbo trad aan met Nicolas Daub, Johan van den Nieuwenhuizen, Jordi van der Schoot en Sjoerd Broos. Het team van SVE bestond uit John van Spengen, Quinten van Dissel, Sam Groenewoud en Wai Jor Woe. 

De eerste twee potten waren meteen een prooi voor Daub en Van den Nieuwenhuizen. Laatstgenoemde stond 8-5 achter in de vijfde game maar wist via een prachtige comeback de zege alsnog uit het vuur te slepen. Daub won in een sterke wedstrijd met 3-1. 

Van der Schoot had het niet moeilijk tegen Woe. Broos trof in Groenewoud echter een sterke tegenstander en dolf in een spannende wedstrijd het onderspit. Daub, vaak moeilijk te verslaan, moest dit keer het hoofd buigen voor Van Spengen. Van den Nieuwenhuizen, sterk spelend, liet echter weer een punt voor Taverbo aantekenen, hij klopte Van Dissel met 3-0. Hierdoor stond het 4-2 voor de Boxtelaren.

Het bleef spannend, want Broos won van Woe, maar Van der Schoot kreeg twee nederlagen aan zijn broek. De laatste betrof een slopende partij tegen Van Spengen die in de vijfde game met 12-10 werd beslist. Daub liet een punt bijschrijven voor het Boxtelse team en Van den Nieuwenhuizen bleek in de enkelspelen onverslaanbaar. Hij bezorgde Woe de derde verliesbeurt van de dag. Broos kon het echter niet bolwerken tegen Van Dissel, waardoor het verschil tussen de teams twee punten bleef: 7-5. 

DUBBELSPEL CRUCIAAL

Om de Boxtelse titelaspiraties levend te houden, moest Taverbo toch wel drie punten inlopen op SVE. Het dubbelspel was dus cruciaal. Daub en Van den Nieuwenhuizen verloren de eerste game tegen Van Spengen en Van Dissel, maar waren daarna los en lieten geen game meer lopen: 3-1. Taverbo won met 8-5 en blijft dus meestrijden om het kampioenschap. Zaterdag 6 april staat de uitwedstrijd bij SKF in Veenendaal. Dan proberen de mannen nog verder in te lopen op concurrent SVE.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Afbeelding
'Zonder geld geen gemeenten en geen taken zonder knaken' Politiek 9 uur geleden
Logo
Patricia de Moet toont een pakketje bloemzaden.
Patricia de Moet uit Esch beheert voedselbank voor bijen Natuur & milieu 13 uur geleden
Logo
De gemeente Boxtel besloot vorig jaar dat de plannen voor nieuwbouwwijk Reigerskant konden worden aangepast. Zo komt er ruimte voor 32 sociale huurwoningen.
Duidelijkheid over grondprijzen voor corporaties Bouwen en wonen 15 uur geleden
Onderste rij vlnr: Beau van Dun (groep 5), Pepijn Bax (groep 3), Cato Bouwen (groep 3). Bovenste rij vlnr: Bente van Heesch (groep 8), Raff Verhoeven (groep 5), kunstenares Cindy de Graaff, Mart Verhappen (groep 8)
Sint-Petrusschool maakt kunst met een boodschap MuBo 10 jaar 15 uur geleden
Afbeelding
Veel rook bij brand landbouwloods Hal 112 16 uur geleden
Opgravingen op Hoogkeiteren Esch, 1960. Archeologische werkzaamheden op het terrein van de familie Van der Meijden, thans Haarenseweg 30.
Romeinen in Esch: lezing en wandeling MuBo 10 jaar 16 uur geleden
Logo
Van boven is goed te zien hoe groot het terrein van varkensslachterij Vion is geworden. De nieuwe bedrijfshal is rechts te zien op de foto.
'Salamitactiek van Vion en de gemeente Boxtel' Bouwen en wonen 16 apr, 17:15
Logo
De Essche Stroom bij Esch. Het laatste deel van de rivier wordt aangepakt in fases. Zo wordt de stuw ter hoogte van de Kollenberg verplaatst naar een stuk stroomopwaarts.
Esch even zonder ommetje via stuw Natuur & milieu 16 apr, 14:59