Deelnemers aan de Kampinatocht van wandelcommissie De Keistampers rusten na de wandeling uit bij B&B D'n Hop.
Deelnemers aan de Kampinatocht van wandelcommissie De Keistampers rusten na de wandeling uit bij B&B D'n Hop. Foto: eigen collectie.

Wandeltochten voor jong en oud in mei en juni

Sport

Liefhebbers van wandelen komen in de maanden mei en juni aan hun trekken. De vrijwilligers van wandelcommissie De Keistampers, onderdeel van Seniorenvereniging Boxtel, zijn druk in de weer met de jaarlijkse Kampinatocht én de Avondwandelvierdaagse.

De tocht door natuurgebied Kampina vindt plaats op zaterdag 4 en zondag 5 mei en start bij bed and breakfast D’n Hop op Luissel 19 voor afstanden van 7, 15, 20 en 30 kilometer. De starttijden verschillen per afstand. Deelname kost 3,50 euro. Kinderen tot twaalf jaar lopen gratis mee; begeleiders van hen betalen drie euro. Leden van de seniorenverenigingen (KBO) in Boxtel, Esch, Lennisheuvel en Liempde zijn ook vrijgesteld van inschrijfgeld op vertoon van hun ledenpas.

Voorinschrijving is mogelijk van dinsdag 2 april tot woensdag 1 mei om 17.00 uur. Dit kan via het formulier op www.dekeistampers.nl. Na de inschrijving ontvangen de deelnemers een bevestiging met startnummer en kunnen zij betalen. Het is ook nog mogelijk om op de wandeldagen zelf aan te melden bij het startbureau bij D’n Hop. 

AVONDVIERDAAGSE

De wandelcommissie treft ook al voorbereidingen voor de 52e avondvierdaagse. Die is dit jaar van dinsdag 4 tot en met vrijdag 7 juni. Deelnemers kunnen vijf of tien kilometer lopen. Het vertrek is steeds op een andere locatie. Op de laatste dag is het eindpunt en de prijsuitreiking op de Markt.

De voorinschrijving is gestart en is mogelijk tot en met vrijdag 17 mei. Tot deze datum bedraagt het inschrijfgeld 2,50 euro zonder medaille en vier euro met medaille. Na de genoemde aanmelddatum kost deelname een euro meer. De aanmelding geschiedt via de basisscholen. 

Meer informatie over zowel de Kampinatocht als de Avondvierdaagse is verkrijgbaar bij Geertje Schellekens, bereikbaar via e-mailadres schellekens.g@home.nl of telefoonnummer 06-20 17 57 18.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Rens van den Elsen

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Redacteur: rens.vandenelsen@brabantscentrum.nl

Logo
Afbeelding
'Zonder geld geen gemeenten en geen taken zonder knaken' Politiek 7 uur geleden
Logo
Patricia de Moet toont een pakketje bloemzaden.
Patricia de Moet uit Esch beheert voedselbank voor bijen Natuur & milieu 11 uur geleden
Logo
De gemeente Boxtel besloot vorig jaar dat de plannen voor nieuwbouwwijk Reigerskant konden worden aangepast. Zo komt er ruimte voor 32 sociale huurwoningen.
Duidelijkheid over grondprijzen voor corporaties Bouwen en wonen 13 uur geleden
Onderste rij vlnr: Beau van Dun (groep 5), Pepijn Bax (groep 3), Cato Bouwen (groep 3). Bovenste rij vlnr: Bente van Heesch (groep 8), Raff Verhoeven (groep 5), kunstenares Cindy de Graaff, Mart Verhappen (groep 8)
Sint-Petrusschool maakt kunst met een boodschap MuBo 10 jaar 13 uur geleden
Afbeelding
Veel rook bij brand landbouwloods Hal 112 14 uur geleden
Opgravingen op Hoogkeiteren Esch, 1960. Archeologische werkzaamheden op het terrein van de familie Van der Meijden, thans Haarenseweg 30.
Romeinen in Esch: lezing en wandeling MuBo 10 jaar 14 uur geleden
Logo
Van boven is goed te zien hoe groot het terrein van varkensslachterij Vion is geworden. De nieuwe bedrijfshal is rechts te zien op de foto.
'Salamitactiek van Vion en de gemeente Boxtel' Bouwen en wonen 16 apr, 17:15
Logo
De Essche Stroom bij Esch. Het laatste deel van de rivier wordt aangepakt in fases. Zo wordt de stuw ter hoogte van de Kollenberg verplaatst naar een stuk stroomopwaarts.
Esch even zonder ommetje via stuw Natuur & milieu 16 apr, 14:59